lördag, september 12, 2009

snillen spekulerar

Idag var det spekulation, fundering och diskussion när den är som bäst i Skräddars fårhage. Riktigt, riktigt bra var det.
Zeke hämtade mest. Eftersom Coachen hade synpunkter på hans upptag - eller snarare på hundradelen efter hans upptag - så fick han även driva, driva, driva och starta djur, starta djur och starta djur. Tyckte nog att vi fick till det på slutet.
Rom fråndrev mest och så gjorde han ett par hämt. Det är nyttigt att han får gå långa sträckor med djur - han knallar på stadigt men blir det lite för långa avstånd så stannar han upp och vrider på huvudet för att se om jag är med - och vips travar fåren iväg eller svänger. Otroligt fascinerande. Han har sådan stenkoll på dem att de bara går och väntar på att han ska styra. Hans hämt är jag inte alls orolig för men han behöver mycket erfarenhet. Framför allt behöver jag få erfarenhet av att köra honom. Han är inte lik någon av mina hundar.

När jag kom var Catarina och Roy där och tränade. De har verkligen utvecklats fint sedan jag såg dem senast.

Nu har jag levererat Gustav Vasa också. Stort och innerligt lycka till, till honom och hans nya familj Jag hoppas verkligen att de kommer att trivas tillsammans.

1 kommentar:

Anonym sa...

Glömde nästan bort att kommentera Rom. Var sååå inne i funderingarna och spekulationerna kring fjällkon.
Som tur var hade inte du sådana låsningar utan kunde fukusera där och då och på den hund som arbetade
just för tillfället. Själv kan jag komma på mig med att fortfarande spekulera kring gårdagens diskussioner.
Heléne