tisdag, april 27, 2010

är det här en blogg om hundträning?

ja kanske...
eller; jajamen! Idag var det dags igen. Åh vad jag är tacksam för träningskamrater som kommer hit och promenerar kilometervis när hon är rejält förkyld, i regn, för att Zeke ska träna hämt :-)
Nu kombinerade vi i och för sig mattes promenerande med att Lexa fick göra långa fråndrivningar och ställa ut fåren åt oss, något hon behövde och något som kommer att göra henne gott. Vilken tur att det går att kombinera så. Den enda det var lite synd om var stackars Heléne som gick fram och tillbaka, fram och tillbaka... Själv höll jag mig mitt i hagen och rörde mig inte särskilt mycket...

Hur träningen gick? Ja Lexa fick som sagt en mening i att gå långt bort med djur och inte få komma tillbaka med dem. Det gick bättre och bättre för varje gång. Zeke svarar bra på utgångarna. Han pinnade på ordentligt idag och det blev bara fel en gång - och den korrigeringen tog han till sig bra. Däremot behöver han träna mer fria hämt när utgångarna sitter. Han tappar bort balansen till mig, så den får vi försöka hitta. Där är priset man får betala för många sneda framdrivningar - någon har som vanligt glömt att variera träningen.
Rom fick också göra ett par korta hämt och... jag törs knappt skriva det, men han håller bra djup nu :-) Han har mognat ordentligt i vinter och idag fick han jobba där det var trångt mot rishögar och staket och han skötte sig fint. Han är inte bara tillbaka, han är riktigt fin nu :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt bra blev det! Att jag sedan fick gå och gå kan jag gott ha, så slö och matglad som jag varit på sistone. Ligger i riskzon tillsammans med mina tackor, ha,ha,ha. (För er som inte förstår kommer här en översättning, smällfet!) Kul när man ser att träningen skapar utveckling och utveckling i rätt riktning. Än är vi inte där, men har vi någonsin gett oss? ;-) I dag ska vi träna malteserkors. Ett utvecklande moment för andra med för oss rena "skit" momentet. Får väl ta mig i kragen även där och tänka positivt och strategiskt. Men det är svårt, fniss.
Heléne o Lexa