lördag, mars 07, 2009

har vi retat dem?

Vi brukar skämta om att Karl och Johannes spökar på vår gård. Det var fyra syskon som bodde här på gården; Kalle och Johannes och deras systrar Hanna och Frida. Vi vet att Johannes blev påkörd av bussen när han var ute och vinglade och bussen var ett nytt påfund. Kalle är den rättmätiga ägaren till de (tomma) brännvinsflaskor som dyker upp på de mest märkliga ställen när vi renoverar eller river någonstans. Kalle är känd på bygden som om han hade lite storhetsvansinne. Han var tidig att skaffa bil men hade inget körkort, utan lejde chaufför. När det skulle arbetas säger ryktet att Kalle lejde folk och satt i trädgårdsmöbeln och söp under tiden som de andra arbetade... Så fort det händer något konstigt här på gården skyller vi på Kalle och Johannes.

Igår morse när jag kom upp i köket lyste en kontrollampa på spisen. En platta var varm och på den plattan stod den tomma stekpannan. Nu var plattan bara ljummen och visst kan en katt ha varit där och trampat, men man ska hålla in knappen ett bra tag för att starta spisen och sedan ska man dessutom trycka på en annan knapp som starta rätt platta. Om nu katterna vandrat på spisen, har de lyckats slå av den också? För er som vet vad vi varit med om när det gäller spisplattor förstår ni kanske att jag tyckte att det var otäckt.

Inatt hävdar hyresgästen (och ytterligare ett vittne) att det knackade på ytterdörren klockan tre inatt. Jag lovar, det var inte jag... Det passerade en bil ungefär vid den tiden men varför skulle de ha stannat, knackat försiktigt på dörren hos Lena och sedan åkt vidare?

Har vi retat Kalle och Johannes på något sätt? I så fall ber vi om ursäkt och hoppas att de lugnar ner sig...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad otäckt. Man försöker alltid att hitta naturliga förklarningar men om inte så undrar man.
Har du inte märkt om katterna eller hundarna betett sig annorlunda. Det brukar märkas på dom om du har besök av något som inte ska vara där.
Ewa o Tea

Anonym sa...

usch vad otäckt jag förstår att du
blir konfunderad när ni var med om
det som hände er tidigare.

Det är nog bäst att sluta att reta upp dom som har bott där tidigare.

Hur går det för Majsan har hon kommit hem igen?