lördag, september 25, 2010

bra! men...

Idag har vi tävlat i Stjärnhov. Riktigt bra får och bra utställning och överlag höga poäng. Allra flest poäng fick Gunnel med Mirk som drog till med 97 poäng och måste träna fålla ;-)

Rom fick en besvärlig start. En tacka som hela tiden låg före resten av flocken och som hade siktet inställt på uttaget. Han höll henne hyggligt på rätt kurs men fick aldrig riktigt tag i henne och var följdaktigen av linjen hela framdrivningen. Jag ska kolla på filmen men jag tror inte att jag hade kunnat få till det där utan att vända flocken. Med 33 poäng på hämtet blir det inga höga poäng. Lite surt, men sedan gick det bättre. Vi tappade 2 på fösningen där den där tackan testade hela första benet och en poäng på drivningen - där var nog jag av linjen. Fullt på fålla och delning och jag var riktigt nöjd framförallt med fållan där Rom jobbade stadigt och verkligen tryckte in tackorna - de ville INTE gå in. 80 poäng och åttonde plats tror jag att det blev. Nya tag på Eknäs i morgon.

Sedan åkte vi till Gunnel - och tränade lite. Styrde i framdrivningar och då gick det minsann bra - men då var det inte ett enstaka djur heller. Får jobba på det :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt bra! Det är inte lätt när man får en "sån där" tacka. Man har inte mycket tid att tänka, justera eller fatta kloka beslut och handla på. Men ni verkar ha klarat det bra för sen var det kanon fina poäng. Grattis!
Och vill du träna på utbrytande djur så vet du var de finns, fniss.
//Skräddars