söndag, september 05, 2010

såååå trötta

Idag var det kurs i Lisselqvars och nu är alla trötta. Kursdeltagarna var trötta, hundarna var trötta, baggarna var trötta, jag är jättetrött. Hur Rom kan vara så trött förstår jag inte, han var demohund (inte demon-hund!) och har sedan sovit gott utanför fållan, men han fick ett pass med visselsignaler efter kursen (på de trötta baggarna som var en utmaning att få igång igen) och Zeke har tränat på sina flanker och returer och han sprang som en liten Duracellkanin idag så han är också jättetrött.
Det kommer att bli en tidig kväll...

Kursdeltagarna var jätteduktiga. Helt olika hundtyper och vi pratade mycket om varje hund; vilken typ av hund det är, vad de förmedlar till fåren, varför fåren reagerade som de gjorde. Baggarna har varit underbara. Traskat på och ärligt svarat på alla hundarnas signaler. Gått undan fint eller ställt sig och tryckt i ett hörn - eller blängt på hundarna om de inte uppfört sig. Bättre kvitto kan man inte få!

Ikväll ringde en tjej och ville köpa en bagge till avel. Förhoppningsvis går två av dem i avel till hösten. Jättekul! Nu ska jag bara hitta en bagge själv också...

Inga kommentarer: