lördag, september 18, 2010

lååång dag och film

I morse vinkade vi av Hussen igen. Nu är det älgarna runt Idre som bör hålla sig lugna de närmaste dagarna.
Sedan drog vi till Täkt och Alderbäcken och tittade på de marker som förhoppningsvis ska vara scenen för vårt KM och VP Nöt i oktober. Det kommer att bli bra :-) Zeke och Rom kände lite på hela flocken med 16 kvigor och de svarade otroligt bra på hundarna.
När vi åkte hem fick vi Lennart, Rozz och Cap på släptåg. Vi tränade lite här hemma och det var en intressant träning. Båda bröderna Källström hade egna idéer om hur (o)viktigt det var med djup och vidd i hämten, men efter flera försök fick vi till riktigt fina hämt. Idag var det Cap som plockade pluspoäng, han skötte sig riktigt fint.
Vi körde även lite på hela flocken och Rozz gjorde en del baby-övningar (ja, han och Zeke är visst släkt....) och han var riktigt slut när träningen var klar.
Rom gjorde ett par häm och var funktionär - höll djur (det var inte så lätt när Br Källström kom in grunt...), höll bort djur och struttade omkring.

När vi var klara kom Ann-Jeanette som dels tittade på de får jag tänkt sälja till henne och sedan fick Raiyo träna lite. Vi flyttade till baggarna och testade lite fösning även där. Vi pratade en del om skillnaden i att följa med djur och driva djur och jag försökte visa med Zeke. Han har många goda kvaliteter och idag visade han många av dem - men någon riktigt bra demohund är han inte...

Sedan drog jag till Säter och hämtade upp Majsan. Jag förstod att hon gärna ville till fars grav idag eftersom det var tio år sedan han lämnade oss. Vi pyntade och tände ljus och jag tror att hon var riktigt glad över att få åka dit. I morgon ska hon ta bort gipset, sedan hoppas vi att hon snart är piggelin och bilburen igen.

Sedan har det varit lat kväll i soffan. Jag har kollat lite partiledardebatt och tror att jag bestämt mig nu.

Nu finns för resten Roms vinnarrunda på youtube. Klicka här om du vill se den

Inga kommentarer: