lördag, januari 29, 2011

i sitt esse

Idag har vi bara gjort saker som man mår bra av. Jag har halmat till småkalvarna och bytt ut deras vatten - det ser så härligt ut när de står i ny, ren, halm och gottar sig. Zeke fick flytta dem lite - det är lika bra de vänjer sig.
Sedan halmade vi till de större tjurarna - samma sak där, härligt att se deras spralliga glädje över ny halm. Härligt också att se att Zeke var med på att en av dem försökte finta honom...
Sedan gick jag ch Rom till våra knäppa ungtackor. Vi föste bort dem till huset där jag ställde in hö och vatten, sedan tvingade vi in dem och så fick Rom ligga utanför en stund så att de faktiskt blev kvar där och i bästa fall fattade att det var ok.
Efter det har de i alla fall varit där en bra stund, så nu finns det kanske hopp.
Då kom Majsan och så drack vi cappuccino och åt semla :-)
Erica behövde hjälp att valla in en ny grupp, så jag, Zeke och Rom drog dit och uppfostrade tackorna lite. Zeke fick förstås göra grovjobbet och jag är så glad för honom i sådana lägen. Nu var det en tacka som försökte med anfallstaktiken. Hela Zeke utstrålade "hon begriper inte bättre", han slog med tänderna framför den framhoppande tackan och stod kvar. Tackan backade, tog fart och flög emot honom igen. Zeke slog ihop tänderna och stod kvar. Sedan bytte tackan taktik, nu försökte hon fly. Efter några försök hade Erica plötsligt en homogen och bra grupp så nu kan det bli träna av i Klackbo. Jag körde Rom lite på dem och ingen av tackorna tänkte ens tanken att testa den nya hunden, så sedan kunde Erica träna lite.
Belöningen lät inte vänta på sig; en suveränt god limepaj och kaffe och en del pladder.

Nu har Hussen beställt mat. Efter att ha överraskat mig igår med en riktig brakmiddag som stod på bordet när jag kom från jobbet, så har jag inga invändningar.

Imorgon kanske vi tränar lite :-) påminn mig om att ha med filmkameran eller vanliga kameran nästa gång vi ska valla in djur.

2 kommentarer:

erica sa...

Tänk att lite halm kan göra en så glad...!! Tack igen, ska sätta igång att träna nu, men jag börjar känna mig lite rädd för att jag "förstör" mer för mig och mimmi när jag håller på och tränar själv...

Anonym sa...

GILLA!
Anita