söndag, januari 09, 2011

träningsdax

Åh - äntligen lite träning med kamraterna igen. Då förväntas man plötsligt ha mer än en plogad plan - man bör ha en annan typ av plan också. Det var det lite si och så med men den (dåligt) plogade planen var det bättre med. Underlaget var perfekt för får och hundar - men lite väl pulsigt för mig när jag plötsligt befann mig i ett läge där jag förväntades springa före får och hund. Bilder finns i Helénes blogg. (dock inte på mitt springande, troligen kreverade fotografen av skratt...)

Irja har inte träffat de här fåren på ett tag nu så det gjorde henne och Ewa gott att komma ut lite. Irja trampar på bra och Ewa är på g nu. Det gäller att få både hund och förare att flyta på och fånga tillfället. Jag tjatar om att Irja är för grund, men idag såg vi stor bättring på det.

Lexa ska gå lugnt och avspänt. Hon ska ha tålamod och kunna vänta ut djur. Dessutom förväntas hon släppa i flankerna. Fatta hur svårt allt det där var på samma gång. Det var flankerna som blev lidande men matten såg till att de satt också. Bra jobbat där! Det är häftigt att se deras träning och jämföra sinnesstämningen med hur det såg ut för ett och ett halvt år sedan :-)

Rom förväntades trampa på lika bra idag som förra helgen hos Anita. Det gjorde han inte. Jag ska nog inte ha någon plan när jag tränar för när det inte blir som jag planerat så blir jag grymt besviken. Det gynnar knappast vår träning. Nåja, så illa var det nu inte och jag försökte tappert att hålla modet och energin uppe. Klart är att hans nya "Där!"vissla hjälper honom och ger ett helt annat flyt. Jag testade några olika varianter att få honom att trycka mer men motståndet i fåren var starkare än jag idag. Jisses, det låter som han inte flyttar dem - det gör han. Problemet är att jag inte nöjer mig med hans och fårens val av tempo. Heléne gjorde mig också uppmärksam på att jag är otydlig i delningarna och att han väljer fel flock ibland. Jajamensan, här ska tränas delning :-)

Zeke fick också komma ut. Där var inte förhoppningarna så stora - planen var bara att hålla igång honom och inte låta honom såsa till sig. Jag har perioder när jag känner för att skriva Nötvallare - BARA nötvallare i pannan på honom. Det ska jag inte göra - än i alla fall. Han pinnade på riktigt bra och Heléne gav mig ett intressant tips som vi ska testa när det gäller hans dåliga flanker. En och annan sådan finns det ju ;-)

Gamle Rex fick också vara med. Ringrostig men rutinerad :-) Han skötte sig fint!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inga skratt, kamaeran hann bara inte focusera, kör sportprogrammet nästa gång ;-)
Nu såg jag inte "trampa på" hos Anita men att det gått framåt (ha, den var lite skoj) såg jag verkligen. Han är jätte fin, men även den bästa kan bli bättre och vara besviken för man är bäst..?... nää... eller vara besviken för att bäst jobbar på att bli bättre ..nää...
Tack för i dag. Grymt bra!

Anonym sa...

Tack för bra träning! Det var nyttigt att få komma ut på nya får. Det blev avslöjat att Irja var för grund. Bra för nu såg även jag det. Vi alla fick till det idag. Kul!
Ewa o Irja