onsdag, januari 26, 2011

i statusform...

... är gräsänka. Hussen och Bud har åkt till skogen. Hoppas de har eld i kaminen inatt, det är -17 ute.

... lägger ut vallningsfilmer på youtube. Först ut var Caps vinnarrunda i Stjärnhov. Snyggt! Ni hittar den här. Syster Kim är på väg men det tar ju sådan tid att ladda upp dem. Sedan kommer Roms runda.
Det var den där helgen när någon flyttade runt framdrivningsgrinden för oss (det kan också ha varit Dundee som låg bakom en grind och skrämdes) eftersom vi missade den båda dagarna. Jag stoppar hunden för tidigt på flera ställen och jag tror nästan att den filmen kan bli en instruktionsfilm över hund som tänker för mycket själv... Stannar lite för sent, packar ihop fåren före delning, fastnar i drag, söker balanspunkt och menar inte allvar med sidledsförflyttningarna i framdrivningen, tänker balans och är på väg åt fel håll - flera gånger. Håhåjaja, jag tror att det blivit lite bättre.

... middagen består av en öl och lite ostbågar. I originalreceptet ska det vara popcorn, men ostbågar fungerar nästan lika bra.

... har burit vattenhinkar in och ut hos kalvarna. Någon osmaklig typ hade skitit i vattenbaljan så först fick jag hinka ut vattnet och sedan bära hinkar med nytt. Vågade inte dra ut slangen och krångla, då hade det väl hunnit frysa. Vem behöver styrketräning?

... noterade att både Zeke och Rom inspekterat nyförvärven. Rom skrämde dem minst. Konstigt.

... tycker lite synd om kalvarna som flyttade hit och möttes av kyla. Deras lösdrift är kall och de är säkert vana med varma ladugårdar. Vilken chock för de små liven. Men de äter bra och ser nöjda ut, så de är nog av en flexibel sort.

... undrar hur länge ungtackorna ska bo precis innanför staketet istället för att bo i sitt halmade hus? Jag har föst in dem i huset flera gånger men när jag ser dem sena kvällar och tidiga morgnar står eller ligger de precis vid ingången till hagen och väntar. Lite obegåvat!

... skrattar gott och hjärtligt (och kanske lite rått) åt Helénes beskrivning av Sabaton som en Lexa i katt-kostym. Roligt! jag sade ju att högt och lågt - och snabbt, är hans motto ;-) För övrigt värmer det mattehjärtat med så härliga rapporter från mina småttingar därute i stora världen. Trygga, nyfikna, sociala, små tuffingar som gillar hundar - trots att somliga blir burna även i sina nya hem.

2 kommentarer:

erica sa...

Hi hi,,,vad har du för konstig kokbok??? ;o)

Ewa sa...

men Erica, du som har så många kokböcker... har vi inte samma?