måndag, oktober 10, 2005

älgjakt igen...

Nu har husse lämnat oss för en skogskoja igen. Vi som är kvar hemma har firat födelsedag, matte har fått fina presenter och blommor. Nu är det väldigt ojämnt antal år, men det är skoj när familjen kommer och fikar och vi pratar lite strunt. Nästa år blir det förmodligen lite större kalas, då börjar ju åren på en annan siffra... Behöver kanske inte tala om vilken, men jag är fortfarande "bara" 30+ ;-)
Zeke har träffat fåren ett par gånger den här veckan, häromdagen var min lösa, lattmanövrerade, mjuka hund utbytt mot en liten (plötsligt var han bara en tvärhand hög...) eyeande jävel ;-) Huga, var kom den ifrån??? Inte för att han bar sig illa åt (inte min Zeke heller!) men han var som en vilde i linan innan han började och han lågplatt efter backen och eyeade fåren som en tok. Igår var han sig lite mera lik. Han var inte riktigt på hugget så vi avslutade ganska fort - han var inte 100% koncentrerad (kanske inte ska begära det när man är mindre än sju månader?).
Bud har gått och föst lite mer. Jag har gett mig den på att om vi ändå bara ska träna fösning/fråndrivning och hålla nere tempot så ska han i alla fall lyda ordentligt. Slutfuskat alltså! Men han tål inte några långa pass, när jag sätter press på honom tar hans hjärna slut direkt. Hemskt irriterande men vad gör man?
Tam håller bort tjurarna när de ska få kraftfoder. Han sköter sig jättefint. Honom vet man var man har när det gäller riktigt jobb :-)
Scott drever har jagat med husse i veckan och vilar sig nu under älgjakten. Han är hormonstinn som bara den och sover mycket, trött tonåring, tror jag ;-) Han och jag hade ett allvarligt snack nere på åkern idag om huruvida det var ok att dra iväg och jaga när matte tagit ut honom på promenad. Det blev ingen jakt ;-)

Inga kommentarer: