måndag, oktober 10, 2005

trötta ungdomar

Jag och hundarna tog en promenad över åkrarna när jag kom från jobbet. Det gäller att utnyttja det dagsljus som man fortfarande hinner se en skymt av om man inte jobbar för länge. Det var tre hundar som sprang långt och vida omkring och så en matte och en kopplad drever som promenerade lite mer stillsamt. Matten var lat och hade ingen lust att ha stenkoll på drevern så han fick vara kopplad mesta delen av promenaden.
När vi kom hem fodrade vi djuren och gjorde kväll på gården. Väl inomhus igen däckade de tre ungdomarna i sina korgar; bara gamle Tam och katterna gjorde matte sällskap i köket. Tam var nog lika nöjd med det, som med själva promenaden och jobbet vid tjurarna: Han fick ju ha matte alldeles för sig själv en stund :-) Nu har han också slocknat, men naturligtvis i inne på kontoret där matte och datorn också håller till. Att han vaknar och följer efter mig om jag byter rum är en lågoddsare ;-)
Lugnet har alltså lägrat sig över farmen. Skönt! Tvättmaskinen och diskmaskinen jobbar på och matten sitter vid datorn. Perfekt ;-)
Scott är en livsnjutare. Bildbevis bifogas.

Inga kommentarer: