torsdag, juli 20, 2006

kurs... very good news

Det blir inga bilder från gårdagens valpträff nu heller, timmen är för sen och jag har varit på vår kurs på kvällen. Nu väntar jag på att hårtoningen ska verka så det kommer en kort rapport här.
Dagens kurs gick riktigt fint. Anneli och Greia hade lite bekymmer till en början men sedan lät vi Greia valla lite mer fritt utan att lägga oss i så mycket och då gick hon jättefint. Hon saknar lite tändning ännu - eller också tycker hon bara att får som står i ett hörn är fullständigt ointressanta ;-). Tuula och Maggie hade en riktigt bra kväll, alla är imponerade utom Tuula själv som tycker att det går för långsamt - utvecklingen alltså, själva vallningen går inte särskilt långsamt ibland. Mackan och Skippo hade inte någon av sina mest fokuserade dagar, Skippo har löptikar omkring sig och hade lite svårt med fokus, men de var utanför 25:an och jobbade och det såg fint ut. Lena och Rambo fick en aha-upplevelse - Lena i alla fall. Det var någonting om näsor som löste en knut som vi jobbat med ett tag ;-) Ann-Jeanette och Rayo är verkligen på rätt väg. Jag hjälpte Ann-Jeanette första vändan för att få ner Rayos tempo men i övrigt så klarade hon övningarna fint.
Efter kursen skulle jag testa av Bud men han hade av någon obegriplig anledning jätteont i en framtass. Jag tror nästan att han blivit geting eller bromsstucken - nu ser det redan bättre ut men eftersom han satt och höll upp tassen i luften i bilen fanns det liksom ingen anledning att träna honom. Det fick bli Zeke Reservhund istället.Hej och hå, fortfarande högväxeln i, men nu pressade jag honom hårdare och han blev visserligen lite tittig efter mig men han gick rackarns bra :-) Så bra har han nog aldrig gått hemifrån. Vi gjorde en delning mot staketet också och det var inga problem för honom att hålla isär djuren, matte fick till och med tillfälle att vissla Zekes första look-back-kommando. Nu jäklar är vi på g... ;-)

Riktig på g kanske vi är i slutet av oktober när vi kommit med på Mälarmårdens kurs med Mr Bobby Dalziel! Åh, vad det ska bli kul! Det ser jag verkligen fram emot. Nu i augusti ska Zeke göra sitt rabiesantikroppstest så nästa år är han resklar för UK... Bäst att han får träna på Bobbys dialekt innan ;-)

Inga kommentarer: