tisdag, juli 11, 2006

kurs

Zeke och matte har varit på kurs med ingen mindre än Jim Cropper. Tyvärr är matte inte så nöjd med kursen för egen del även om det alltid är intressant att se duktiga hundtränare lösa problem.
Zeke blev mycket förvånad och tveksam när det dök upp en stor karl med mörk röst och en lövruska i högsta hugg, så första passet hade vi fullt sjå att hålla igång honom - när han blev tveksam och det blev otydligt låg han hellre kvar än att göra fel... Andra passet var Jim med en stund för att sedan lämna oss ensamma och då kom Zeke igång bättre även om han fortfarande tyckte att situationen var jobbig. När Jim kom ut till oss igen sjönk Zekes fart (som var knappt styrfart innan) igen.
Det kan förstås inte vara lätt att vara instruktör när hunden slutar valla när man kommer ut, men jag hade förväntat mig att en sådan erfaren hundtränare som Jim skulle läsa av Zeke bättre och inte gå så hårt åt honom från början. När dessutom arrangemanget runt kursen inte flöt klockrent blev jag ganska missnöjd, men de detaljerna tänker jag ta med vår utbildningsansvariga innan jag gör dem offentliga.

Nu ska jag ut och träna. Tuula har också gått kurs idag och hon var jättenöjd med de handfasta råd hon fått så visst passar olika träningsmodeller olika till våra hundar...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men så tråkigt för dig och Zeke. Jag är väldigt försiktig med att gå kurs med unghund har själv upplevt liknande effekt på kurs.
Hoppas ni löser upp knutarna rätt snart.
Kram Anita o bc ligan1

Anonym sa...

Trist när sånt händer, vet precis för jag har varit med om samma själv. Fast B slutar inte valla, han går ur hand och "kan själv" istället. Ibland ska man nog veta i förväg vad som ska hända med just ens egen hund på en kurs så man får en chans att säga "nej så vill jag inte ha det" i förväg istället för att behöva ta konsekvenserna av det efter. Hoppas det går över fort på den lille ;-)
Kram, Kitty

Anonym sa...

Nu ser jag att min kommentar aldrig blev ivägskickad.

Vilken tur att Zeke inte fick bestående men av kursen, men man vill ju att hunden ska lära sig något på en kurs och helst man själv också!

Ace har varit nere hos Jonas Gustafsson i en hel månad och sedan var vi fem som gick lärde oss själva i två dagar. Vilken kurs!!! Efteråt svävade jag på små rosa moln.

Jonas filosofi att alltid hjälpa hunden att göra rätt och dessutom pedagogiskt förklara hur vi kan nå dit är helt fantastisk!

Hälsningar
Britta