söndag, augusti 09, 2009

släktträff

Efter sanering av huset och en timme bland flyghavren belönade jag mig själv med lite träning, jag och Majsan åkte till Lennart där vi träffade Roland, Multi och Mikaela. Vilken släktträff; C-syskonen var representerade av Zeke, Rozz, Cap, Zipper och Mysak. Därtill syskonbarnen Rom och Jinn. Riktigt fint!

Zeke jobbade på bra, han tränade inte (!) hämt men vi hittade några tillfällen där jag ändå kunde skicka ut honom på lite längre håll och idag pinnade han på bra.

Rom fick hämta med utställare och det förvånade honom lite. Inte nog med att det stod en gubbe bland hans får; fåren ville gärna stanna hos gubben också :o) konstigt! han löste det fint, det var en gång när han hade lite dåligt med utrymme bakom fåren som det blev svårt, men i det stora hela så var det inget att skämmas för. Dessutom fick han driva och ta in fåren i fållan och vi avslutade med ett par delningar (där den första blev lite fiaskoartad eftersom jag hade busat igång honom innan - pedagogiskt, Ewa...)

När vi tränat klart gick vi och tittade på stutarna som går i Lennarts hage. 8 stycken som inte var jättemycket vallade men väjer för hund. Kunde inte motstås! Jag tyckte Zeke skötte sig heroiskt. Inga inrus, ingen panik trots att de försökte rymma, Bara lugnt och metodiskt arbete med huvudet på skaft. Efter en bra stunds hårt arbete hade han lyckats samla dem - då var jag "tvungen" att försöka dela dem. Det gick också riktigt bra, Zeke jobbade fint att hålla sina djur, ända tills Rex tyckte att han behövde hjälpa till och kom inrusande som skjuten ur en kanon. Då fick det vara!

En riktigt trevlig eftermiddag blev det :-)
Att vi fick besked från Skåne att Mia och 3/4-brodern "Robbiee" klarat VP gjorde dagen ännu roligare, grattis!

2 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Tack igen Ewa!! Att du tog upp oss i din blog kryddade den underbara känslan ännu mer. Tack!!
Kram kram Mia&Robiee (Fuzz)