söndag, januari 06, 2013

Asch!






Jag skulle skrivit det här inlägget direkt när jag kom in från träningen och var på så gott humör...  Hård snö som bar både för två- (nästan hela tiden) och fyrbenta, ingen is om man håller sig från hjulspåren vid ingången och får som är extremt vaksamma även om de betedde sig som de i alla fall hade sett en hund på avstånd med livet i behåll ;-) Fick de fri lejd stack de och några av dem testade att ställa upp mot hundarna - och för det mesta innehöll flockarna båda varianterna, Roligt alltså!

Rom gjorde svåra saker idag :-) flyttade fem får på raka linjer och med stadigt tempo utan allt för mycket styrning, men ganska mycket störning med tanke på att övriga flocken bestående av femton djur stod i mitten av den rektangel han jobbade i. Första vändan tappade han ihop dem, men sedan skötte han sig fint och han skyndade sig runt för att hinna möta upp draget och fortsätta och hade inga tankar på att släppa i de korta flankerna. 

Zeke fick också slita lite men inte med det jag hade tänkt. Det visade sig att han valde att plocka ihop alla i stället för att hålla sin flock. Tänk vad lite vintervila kan göra :o) Han som brukar kasta sig in mellan flockar och hålla dem för kung och fosterland släppte så fint (!) i flankerna och tog hela gruppen. Gång på gång! Nåja, det går nog över - mer om det senare.

Veckan som gick har jag jobbat men Hussen har varit fortsatt ledig. På någon dag hände det plötsligt massor med det som så småningom ska bli en carport och ett fint hundhus. Nästa vinter kanske hundarna slipper kalla hundkojor och kan bo lite mer ståndsmässigt. Nu är takstolarna beställda och sedan fortgår väl arbetet i mån av tid och ekonomi...




Vår lilla Klara-Fina har bekymrat mig lite. Hon är nämligen den enda av kattungarna som inte visat något intresse för mat... Eftersom hon är lite tunn också började jag tro att något var fel. Men det visade sig att om hon fick lite dyrare och exklusivare mat och fick sitta på köksbordet och äta för sig själv, så gick det alldeles utmärkt ;-)  En liten gourmet har flyttat in ;-)



 


Så varför denna missnöjda rubrik?
Efter lite kontorsarbete för matten och vila för hundarna var det uppenbart att det fanns fog för mina onda aningar. Det är verkligen något som inte står rätt till med Zeke. Troligen var det därför han valde den lätta vägen att flanka istället för att ta kampen med tackorna. Det är någonting bak som inte är som det ska, han är stel och väldigt kort i rörelserna. Nu blir det koppelvila och så blir det nog en tur till ReDog för undersökning.

1 kommentar: