tisdag, januari 22, 2013

från gubbsjuk till fjolla






Kanske infrias min önskan, kanske vet vi inte alls... Veterinär Sören hade också svårt att lokalisera varifrån Zekes rörelsestörning kommer. Jag ju befarat ond rygg och kanske L7S1-problem, eller var det möjligen högt upp i vänster bak, eller kunde det vara något helt annat? Prostatan kanske?
Nu är han klämd och böjd och sträckt och han visar ingenting i någon led eller i ryggen. Däremot var analsäckarna fyllda och prostatan var ordentligt förstorad. Skulle det inte kunna få vara så enkelt?
Vi börjar med att eliminera de här två orsakerna, så säckarna är tömda och han får äta penicillin tio dagar. Dessutom har han fått en kastraktionsspruta och den bör vi se full effekt av om ungefär en vecka. Då ska jag ringa Sören och bestämma om vi behöver gå vidare med röntgen - i så fall av ryggen.

Så istället för att vara gubbsjuk med förstorad prostata kommer Zekemannen inom kort att vara kemiskt kastrerad och få vila sig från hormoner. Det ska bli väldigt intressant att se hur resten av flocken hanterar den förändringen...

Fortsätt gärna hålla tummarna för att Zeke blir som ny nu :-)

2 kommentarer:

Kung Knut sa...

Håller tummarna!

Mackan sa...

Ah hoppas det är så "enkelt"