måndag, december 03, 2007

söndag är vilodag

brukar vår Husse säga. Igår anammade vi det och gjorde i stort sett ingenting. Åt hotellfrukost, vilade, åkte hem, vilade, plockade fram adventsljusstakarna, åkte på julskyltning, åt pizza och ägnade kvällen till att försöka få gång på den förb-e gps:en som ska hitta hunden i skogen. Eftersom gps:en inte ens hittade sina egna koordinater var jag skeptisk.

Till saken hör att vi ägnade torsdagskvällen och fredagskvällen till gps:en också. Det följde inte med någon "kom-i-gång-anvisning" men en cd med instruktionsböcker; fem stycken! Fyra på svenska och en som bara fanns på engelska. Efter att ha läst och läst och läst och tryckt och tryckt och tryckt och tittat på varandra och sagt "förstår du någonting av det här?" gick jag in på leverantörens hemsida där det stod att *det behövs ingen installation på datorn *enkelt att sätta igång *allt du behöver i leveransen etc så insåg vi att här är en hund om inte begravd så i alla fall gömd i skogen. Idag har Hussen pratat med leverantören och nu verkar fanskap-t fungera. Utan installationer. Utan krångliga inställningar. Utan att han registrerat en massa uppgifter på nätet.

Dagens kloka ord kommer som vanligt från Den Store Halvar http://halvar.wordpress.com/
"November är en strid som måste utkämpas. Känns orättvist att det här decemberplasket ska vara tacken"
Sant! True! (många utropstecken blev det...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

"åt hotellfrukost"...
"åkte hem"...
Är det till att ha varit ute på galej igen?
Ett bra sätt att jaga bort vintermörkret på. Det är ju förvisso fortfarande lika mörkt, men trevligare!

Ewa sa...

Jopp! Bodde på hotell Scandic... i Falun (!)
Lördagen bestod av lunch, gruvbesök med mellanmål på 55 meters djup, incheckning och middag med show; Wallmans salonger.
Skanska slår på stort när personalen bjuds!

Anonym sa...

Gud vilket bra citat.
Blir det någon valling på söndag typ?
Hälsar Mackan, som iofs är lite febrig just nu men...