söndag, februari 01, 2009

saliga äro de

som har en hobby som ger dem livsglädje.
Ibland får jag frågan hur i hela friden jag hinner med. Främst är det arbetskamraterna som vet hur mycket tid jag tillbringar på jobbet som undrar när jag pratar om mockning, kalvsläpp, hundträning, lammande tackor på nätterna och tävlingar hela helgerna. Jag brukar undra hur jag skulle orka med resten av tillvaron om jag inte hade hundarna som ger så mycket energi...

Salig är jag när jag har tränat Rom. Inte för att han är så fantastiskt bra (det är han också men visst har vi en del att jobba med) utan för att han har en så härlig inställning till träning och samarbete. Han vill så väl och han fattar snabbt - tack vare att han hela tiden är cool. Höger och vänster är inte långt borta alls och idag har han delat (och faktiskt hållit djur). Glad för den gossen.

Zekeman tragglar på. Jag tror att flankerna är bättre nu men jag behöver lite feedback när det gäller hans träning. Idag i närarbetsträningen var han underbar - den hunden vet hur man håller djur.

Ewa och Tea har kommit hem från en rekreationsresa och var på hugget igen. Till slut fick vi till en lång episod där Tea faktiskt höll bort sin grupp (hurra!). Hon kommer att bli en klippa på att hålla djur när hon förstår uppgiften.

Christine körde Fox idag och där behövs det tragglas "framåt". Han vill flankera och han vill gå runt. Träningen idag gjorde honom gott.

Majsan och Rex gjorde ett riktigt bra sistapass. Då jobbade han fint. Härligt att se att farbrorn kan än, han blir elva i mars...

Ann-Jeanette och Raiyo var med idag och han vill också gå runt. Han behöver fortfarande stöd och går bäst i lina eller koppel, men om man tänker på att idag fick han nästan inte göra någonting enkelt, han tränade bara på svåra saker idag - så gick det fantastiskt bra.

Om man vill kan man ju träna på det man är hyggligt bra på, då går det förmodligen lättare men det ger ju ingenting. Ju svårare saker man tränar på, ju mer motigt kan det kännas - men det är ju då man får resultat.

Saliga äro de som har fantastiska träningskamrater. Tack tjejer!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Ewa för en toppendag. Tänk att det ska vara Rom och din otroliga träning med honom,som får mig att se vallning med nya ögon.En riktig aha upplevelse. Skulle nog aldrig ha kommit på att agera på det sättet utan din hjälp. Tusen tack!! Jag är glad att jag får chansen att följa Roms utveckling,för det är samtidigt lärorikt. Tackar även Zeke för vissel lektionerna. Nu ska det visslas.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Rayo och hans matte tackar för en mycket nyttig dag. Kul att träffa dom andra också, man lär sig en hel del. Rayo drabbades av sömnsjuka när han kom hem. Han har säkert kvicknat till imorgon. Just nu är nog huvudet tömt.
Tack från Ann-Jeanette och en sovande Rayo

Anonym sa...

Jag är chef för 25 tekniker och mamma till 3 tonårsdöttrar och jag kunde inte låta bli att googla lite om vallhundsträning. Faktiskt så fanns det lite att lära om styrningstekniker.
:-) Tack än en gång, Ewa!

Strössel

Anonym sa...

Ni verkar ha haft en tuff dag. Trångt, krångligt och jobbigt.
Det måste ha varit aldeles,
aldeles,hemskt ....................................................underbart!!! ;-)

Hoppas hussen kryat på sig.
Heléne