söndag, maj 17, 2009

asch!

Vi hade KM i Södra Dalarnes Vallare idag. En liten tapper skara ställde upp och det blev en jättetrevlig dag med svåra - men bra tävlingar. Alla ställde upp och jobbade, trots att några fick nya och ovana funktionärsuppdrag.
Stort GRATTIS till Marie & Azkra och Helen och Ella som blev klubbmästare, välförtjänt! De här båda VP-hundarna ställde faktiskt upp i alla tre klasserna, det säger en del om hur duktiga de och deras mattar är... Eftersom det var få starter gjorde vi så att man fick anmäla till flera klasser om man ville, men man fick förstås bestämma sig innan vilken start som var den officiella KM-starten.

Jag klantade mig i Zekes framdrivning. Han gjorde ett jättefint hämt men jag var för envis med att få ner fåren på linjen och det gjorde att de drog som avlöningar i draget, med hunden felplacerad bakom. Jag var helt säker på att Zeke skulle hinna tillbaka och hämta upp dem men någonstans gjorde både han och jag en felbedömning och de hoppade in i djurhanteringen. Snöpligt!

Idag har fåren flyttat ut på betet dygnet runt och ikväll flyttade hästarna dit. Det innebär ett mycket enklare morgonpass i morgon. Bara stora tjurarna som ska ha mat och ingen mockning... Det går an att vara bonde då ;-)

Inga kommentarer: