lördag, maj 23, 2009

De tre T:na; tävling, träning och tvätt

Dagen har gått åt till lite jobb, tävlingsadministration, märkning av lamm, träning, hästpyssel och mera tvätt. Det är inte klokt vilken tid det tar med tvätt när den ska hängas och torka... Torktumlare, kom!

Jag körde Rom en sväng idag och det kändes som det var evigheter sedan. Jag har förberett Zeke dåligt för resan och jag har tränat Rom alldeles för lite. Det är försent att göra något åt nu i båda fallen trots att det kom hem en ny fyrhjuling idag. Rom hinner jag nog köra ett pass i morgon också, sedan är det tre veckors vila som gäller för honom. Idag fick han dela eftersom tackorna med lamm går med träningstackorna och det kommer inte att vara några problem med honom och delning. Sedan fick han han göra några små utgångar och träna fråndrivning. Framförallt tror jag att det var nyttigt för honom att han några gånger fick pinna på ordentligt i draget och stoppa djur. Bara ett missöde idag där han blev het men annars skötte han det bra.

Zekeman har ju varit i Lillkyrka och tävlat IK-2 både torsdag och fredag. Poängen har inte varit något att jubla för, 66 och 61 poäng, men det har känts bra. På torsdagen missade vi grindarna i fråndrivningen och på fredagen prickade vi grindarna men hade utflykter mellan dem ;-) På fredagen lärde jag mig att vänta tills domaren säger att delningen är ok, annars får man göra om... Zeke har skött både delningar och fålla riktigt bra båda dagarna och hämten har varit helt ok även om de blir bättre med mer rutin. Men framförallt har han känts stabil och även om han fastnat i draget och varit seg i några kommandon så har han inte varit het och besvärlig. Det känns som vi kan få en bra säsong i år med många erfarenheter. Vi börjar med att skaffa oss en del sådana de närmaste veckorna...

1 kommentar:

/barbro sa...

Ha en bra resa!