torsdag, maj 14, 2009

onödigt svårt

Våra tävlingar IK-1 och VP blev svårare än förväntat. I synnerhet IK-1 blev en riktig flopp eftersom vi fick avbryta tävlingen. Fåren sökte skydd i grishagen bredvid och var faktiskt riktigt rabiata. Utställarhundarna fick verkligen veta att de levde...
Idag körde vi VP på ett annat fält med mer plats och mindre drag. Det var också svårt, men helt genomförbart. Tre godkända hundar av tolv blev det. Jättestort grattis till Helen och Ella som gjorde dagens i särklass snyggaste/säkraste runda. Det var bara vid fållan de gjorde oss lite nervösa, annars var det kul att se att det gick att få till kontrollerade rundor. Grattis även till Roland och Anne som också klarade att få hundarna godkända - det var strongt!

På söndag blir det nästa övning - på samma plats. Då har vi KM. Hoppas att många klubbmedlemmar ansluter och att vi får en riktigt trevlig dag.

Före söndag ska vi hinna med att få ut kalvarna på bete - det ska bli skönt. På lördag ska jag på styrelsemöte i Tenhult, så kalvarna måste ut i morgon kväll eller söndag morgon. Det är späckat schema ;-) I morgon kommer torktumlarreparatören, hoppas att han hittar något litet skitfel som är billigt att laga.

Inga kommentarer: