söndag, maj 03, 2009

sol i sinnet

Vilken helg det varit. Extraledig och strålande sol. Helt underbart!
Igår körde jag Zeke bland mina pallen Evert igen och rackarns, nu gick han riktigt bra. Jag behöver putsa till tempot ytterligare men tusan, till och med innerflankerna satt bra :-)
Det var allmän träning här igår; först körde jag hårt med Majsan och Rex med fösningar och hämt, sedan var Maria och Anders här och tränade unghundarna. Det såg riktigt bra ut.
Senare på kvällen var jag och Lena ut och testade av Zip. Han fick fösa en hel del och det var inga problem med hans tå. Idag har han varit ut en sväng till och det ser riktigt skapligt ut. Framför allt verkar tån hålla och han insåg idag att vallning tydligen var något man fick ägna sig åt när man valde att samarbeta ;-)
Rom var också ut idag. Han föser på längre avstånd från mig nu utan att bli stirrig. Fåren tror att de kan överlista honom så de springer som galna när han kommer ut, men han löser det fint. Nu går det att hjälpa honom i utgångarna, när jag ser att han blir spänd och söker sig inåt räcker det med ett hårt Ligg för att han ska komma ihåg vad det var han höll på med. Det finns hopp om den lille killen.

Idag har vi haft fotografbesök. Magnus är med i en fotoklubb och har varit här och fotat lamm. Hoppas att det blev några fina bilder som jag kan få dela med mig av. Zeke blev också fotograferad, han höll lammen i närheten av oss och imponerade på gästerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för fina filmer!
Glädjande att höra att träningen går bra och att mamma Majsans sjukskrivningsperiod är slut. /Heléne

Anonym sa...

Vad duktig du är på att filma.
Vad roligt att träningen går bra. Saknar dig och hundarna,fast vi träffas ju på söndag det ska bli roligt.
Ewa o Tea