söndag, februari 27, 2011

allt-i-ett-söndag

Dagen började riktigt i moll. Även om jag såg inatt åt vilket håll det gick så var det trist att kalven inte gick att rädda. F-n också! Här har vi varje år försökt få tag på köttraskorsningar och bara fått mjölkras varje gång. I år fick vi två fina simmentalkorsningar som ätit och och kommit igång så himla bra - och så går den ena och dör :-( Riktigt surt!

På förmiddagen åkte jag till Sarah och skulle testa om det gick att valla in några ungtackor trots att det var ett trångt utrymme. Det var i alla fall riktigt upplyftande. Zeke visade hela sitt register av god djurhantering och tackorna lärde sig blixtsnabbt att han visst hade synpunkter på vart de skulle gå. Sarah körde Grå och det såg riktigt bra ut - några tips och trix hade jag att lägga till. Sedan körde Zeke en kort vända till och så fick Rom avsluta. Han skötte sig riktigt bra - inga onödiga nafs eller stressiga lägen utan lugn och hyggligt avspänd. Men det är intressant att studera fåren; det är så tydligt att Rom inte förmedlar samma trygga lugn och självförtroende som Zeke gör - och fåren blir genast lite stirriga.
Sarah bjöd på fika och så hann vi surra lite om träning och hundhållning. Trevligt!

När jag kom hem halmade jag till träningsfåren och sedan drog vi ut kalven och jag gav mig i kast med att mocka ut bädden i den boxen. Just då ångrade jag att han hade haft så stort utrymme. Jisses så svettigt det är att mocka ut en bädd... Nåja, nu är det gjort, nu ska det tvättas med Virkon innan jag törs ha den som sjuk- och värmestuga för eventuella klena lamm. Hoppas jag slipper sådana - klena alltså ;-)

Efter lite fika med Majsan har jag tagit vilopaus. Jag hade planerat en ordentlig promenad men jag tror styrketräningen med grepen får duga som dagens motion. Vilar lite istället...

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist att inte kalven gick att rädda. Hoppas att resten växer på sig som dom ska. Helene