tisdag, februari 08, 2011

att tillämpa sina kunskaper

jag har varit på en chefsutvecklingsdag idag och lyssnat på Stig Wiklund. Fylld av inspiration och osorterade intryck kom jag hem och sade till Hussen: - vad pigg du ser ut, ska vi ut och gå?
Hm, det fungerade inte riktigt som jag tänkt, jag skulle kanske behöva ett längre föredrag ;-)
Nåja, det har varit en bra dag. Föreläsningen gav mig en massa input både i chefsrollen och som tävlande. Om han fått ordning på Helena Ekholm så ska väl jag också kunna styra tankarna bättre...

En annan som behöver lite mental träning är Rom. Idag har vi halmat hos tjurarna och det blir lite stökigt när Lillebror är med. Där Zeke utstrålar lugn och pondus utstrålar Rom någon form av aggression/stress. Vilket inte är så konstigt eftersom han har alldeles för lite erfarenhet. Men idag såg jag att det finns där inne :-) Visst, han går på finter och fastnar i att hålla enstaka djur istället för att ha koll på helheten, men idag var han lugn och stadig och tryckte bort dem utan stress... Nästan hela tiden ;-) Sedan stängde vi in fåren och noterade att de var 21 istället för 20?! En av ungtackorna har av okänd och obegriplig anledning lämnat resten av flocken och forcerat två staket... Plockade ut henne igen och följde med henne bort till hennes egen flock och när vi kom in i rätt hage fick Rom ta över - jag gick före och han fick parera hennes försök till återfall. Lite samma där; han fastnar lite när det blir ett enskilt djur så det var jättenyttigt för honom. Egentligen skulle jag behöva träna honom på enskilt djur men det tänker jag inte utsätta fåren för. Jag får leta andra situationer. Kanske nötvallningen plockar fram problemet?

Inga kommentarer: