lördag, februari 26, 2011

uppförsbacke

...känns det som idag. Dagen började med att kalven var sämre, pratade med distriktsvet. och ordinerades kolpasta. Åkte till Hedemora för att mötas av en tom hyllplats, ingen kolpasta hemma där inte. Gav mig av mot Borlänge där jag visste att jag sett sådana tuber förut i veckan. Jodå, köpte tuber och en manick att dosera med, hem och tryckte i kalven en halv tub. Nu vill han inte ens dricka så nu är det lite kris...
Muntrade upp mig med att åka till Erica och köra ett pass med henne och Mimmi. Vi började med att jag körde Mimmi en stund och såg till att hon var på samma planet som oss och lyssnade, sedan körde Erica henne och det såg inte tokigt ut alls. Vi växlade en gång till så att jag körde hunden och skulle försöka hinna med att berätta för Erica hur min tanke var i olika situationer (vilket inte gick så bra eftersom jag hade fullt fokus på hund och får så det blev liksom inget över att prata med) och sedan avslutade Erica med en runda där det gick riktigt, riktigt bra. Det var så roligt att se dem :-)

Nöjd med oss alla tre åkte jag hem och gjorde ett nytt försök att få i kalven vätska. Sugreflexen fungerade så jag lurade i honom lite med flaska. När han druckit lite reste han sig och var lite mer med, så det kändes ok.
Nu ikväll var han trött och hängig igen men jag har fått i honom lite mer vätska och kolpasta. Peppar, peppar, men jag tror att vi fått hejd på hans mage nu. I så fall gäller det "bara" att få i honom vätska så att han piggnar till.

Nu behövs det lite mat i min tomma mage...

2 kommentarer:

Mackan sa...

Det är inte lätt alltid att vara djurägare. Skickar dig styrkekramar.

Anonym sa...

Jag skickar också styrkekramar till dig. Hoppas allt löser sig.
Ewa,Tea&Irja