söndag, februari 13, 2011

Bråfors

Heléne hade bokat fårhuset i Bråfors för lite träning idag. Jag, Heléne och Sture-Marie mötte upp, stackars Ewa J blev sjuk och fick stanna hemma :-(

Pust, vad vi har tränat. Jag var helt slut när jag kom hem, med illamående och huvudvärk. Efter en timmes sömn och lite mat så är jag som en människa igen. Märkligt med vallningsträning; jag trodde mina hundar kommit till det stadiet där jag skulle stå still och vissla lite elegant? ;-)
undrar just om vi hinner dit innan de blivit pensionärer?

Med tanke på hur trött jag var undrar jag hur Marie kände sig. Ett tag var det två människor inne samtidigt som hon tränade, som kom med råd och styrde och ställde. Men hon och Sture är på gång, det är helt klart.

Lexa är ännu mer på gång. Henne blev jag riktigt imponerad av att se idag. Hon höll ihop huvudet trots att Heléne drog upp tempot. Istället för att bli stirrig och stressad jobbade hon på, och när Heléne krävde lugn och eftertänksamhet igen var hon genast med på noterna.

Nu är ju jag lite partisk, men en annan som imponerade stort idag var Zeke. Satan i gatan vad han var "på" andra passet. Jag var helt svettig efter den rundan, men där var det energi :-) Flankerna var klart bättre och han gick framåt med en attityd som skulle flyttat elefanter. Han körde ner huvudet och trampade på och fåren... de hade inte en chans att fundera på något annat än att gå undan.

Rom däremot gav fåren för mycket tid att tänka. Han har inga problem att vända dem och trycka igång dem men när han har fyra fårsvansar framför näsan och fåren saktar in/tvekar är han ganska nöjd. Vi jobbar på det, kan man säga. Jag lämnade planen med svåra övningen och försökte få flyt istället. Andra passet bytte vi får och då fick vi en grupp som var mer alert och då kunde vi återgå till planen och testa av de stora innerflankerna. De är banne mig på väg de också. Han är mycket öppnare i de lägena men det går fortfarande lite tungt. Lite kvar där att jobba med...

När vi tränade kom ett sms; får på rymmen hemma. Spännande att komma hem då... Nu stod hela tackflocken - plus den där xyzxyxx rymmartackan på gårdsplanen och de hade varit ut på promenad och sett sig om på gården. Det var bara att plocka in dem och sortera ut ungtackan och återbörda henne till resten. En grind till uppställd, så nu får hon hitta något annat sätt att ta sig ut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar har haft en bra träning. Hade så gärna varit med!!! Kul att det har lossnat för Zeke.Han är för härlig den mannen!!
Ewa,Tea&Irja

Anonym sa...

Det var en bra beskrivning av dagen! Jag ska sotera alla intryck och träna i sömnen!
Zeke och Lexa regerade idag!
Super tack! Sture- marie

Anonym sa...

Partisk och partisk...
Går en hund så jä_la bra som han gjorde så får man vara rättvis nog att berätta det. Även om det råkar var ens egna hund. Och han ägde!!!
Tror aldrig jag sett Zeke så. Helt underbart!! Hurra!! Öppen, alert, lös, samarbetsivrig och framåt.
Ta med dig den känsla ni hade och gör den till er. Nu ska jag fundera över vad jag själv ska skriva om dagen och jag kan lova att jag ska då vara partisk, hi,hi. ;-)
Heléne och Marängen