söndag, augusti 26, 2007

bondat

De där äpplena ligger fortfarande kvar och om jag känner mig själv rätt så kommer de att vara rådjursmat i vinter och vi kommer att sucka och svära över att Scott Drever skäller på nätterna (på rådjuren som äter äpplen i trädgården...)
Idag har vi tröskat det sista. Jag var inte så aktiv med tröskan men en del annat pillande, klä på och av vagnar (all spannmål måste transporteras under presenning), hämta saker, dra ut spannmålsskruven, lasta av vagnarna som ska krossas och bli kalvmat, dra in spannmålsskruven igen... Ja, det är en del som ska göras.
På eftermiddagen fortsatte jag på bondetemat och besökte Dala Expo. Traktorer och vedkapar och pelletspannor till försäljning. Jag köpte ingen traktor men kom ut med några påsar med jackor, strumpor, provpåsar med hund- och kattmat (det var bra för kattmaten hemma var slut), en spårlina som får duga som hundträningslina och en burk hjortronsylt.
Sedan har jag fikat hos en kompis och kom hem när det var mörkt. Ingen hundträning alls idag alltså (märkligt). Lillehund har massor av överskottsenergi och om de andra hundarna inte flyttar sig tillräckligt snabbt när han ska fram inne hoppar han helt enkelt över dem ;-)
Det skadar inte med några dagars vila. Han får fortsätta vila imorgon när vi har kurs, hos Gunilla igen. Men framåt tisdag ska vi ut och trimma lite igen.

Hundarna är förresten symptomfria allihop nu. Scott ska äta upp sin penicillinkur och vila ytterligare några dagar efter det, men annars känns det där hostandet och snorandet långt borta och det känns lite surt att vi missade IK-1:an i Orsa. Av rapporterna att döma hade det varit en bra tävling för Lillehund. Bara att se hur han hanterade att det var så trångt mellan utställning och fållorna bakom skulle ha varit intressant... (Det var enligt rapporterna minst 40 meter så det var egentligen inte alls trångt, men med det djup han haft på de senaste tävlingarna hade det absolut varit intressant att se).

4 kommentarer:

Mona sa...

Kan du inte ge äpplen till fåren? De älskar äpplen. Jag missunnar inte rådjuren men en del hinner kanske ruttna.

Anonym sa...

Riktigt synd att Zeke inte kunde starta i Orsa. Han var min förhands favorit ;) Visslandet i går gick skapligt. Tyckte jag var rättså duktig att hålla i sär signalerna. Några floppar blev det dock. Jaha, då var det hos Gunilla i dag. Knäskydd och stålhätta på, hi,hi. Vi ses / Heléne.
(såg du!! jag kom i håg att signera. men det var nära att jag missade. :o)

Kitty från söderöver sa...

Hmmm ska ut å plåta vårat enda äpple *L men så e ju inte våra två träd mer än 3 år gamla ;-)
Å veeeee de rådjur som käkar upp vårat enda äpple. En galler bur runt det kanske ....
Kunde du inte skicka ner lite äpplen till oss. Säger bara .. äppelpaj, äppelmos, äppelpannkakor, äppelkompott, äppelbullar mmmmmmmmums

Ewa sa...

Mona: Sant! ska prova att ge dem några, det räcker till rådjuren ändå.
Kitty: Kom och hämta dem! du får ta så mycket du vill!
Heléne: Om Zeke var din förhandsfavorit så har du inte sett hur illa hans klantmatte styrde honom på VP:t. Den filmen lovar jag är riktigt skrämmande... Men när hon sköter sig förtjänar han att vara favorit ;-)