måndag, augusti 20, 2007

hostigt = ingen kurs

Kanske hade Kitty rätt ändå när hon föreslog att Tams hjärt/lunghosta var kennelhosta? Tam har piggnat till och hostar nästan inte alls, han är tillbaka i gammalt gott skick. Men i helgen började Scott att hosta och han har en slemmig hosta och kräks och stämmer mycket bättre på symptomen. Senare samma dag började Bud att snörvla och nysa. Han hostar inte men har problem med luftrören. Lillehund som är den ende som träffat andra hundar på senare tid är helt symptomfri och studsar runt som vanligt.
Eftersom kennelhosta inte går att utesluta fick vi inte komma in på veterinärmottagningen på Tams tid idag utan har fått en ny tid på onsdag - sist på dagen så att inte patienterna efter oss blir smittade. Först då får vi veta vad vi ska vidta för åtgärder.
Tills jag vet motsatsen agerar jag som om vi har kennelhosta och har därför ställt in kvällens kurs (naturligtvis) och det är inte öppet att komma hit och träna. Jag har lagt ut en blänkare på klubbens forum för att varna andra som träffat oss nyligen. Mer kan jag inte göra just nu.
Jag har hört att det florerar andra smittor i vår närhet också så det kan ju vara något annat men det finns ingen anledning att spekulera. Alla hundarna är nu tämligen opåverkade så det går ingen nöd på oss.

Eftersom Lillehund inte är sjuk har vi tränat lite hos kalvarna idag igen. Banne mig om jag inte ska ta upp nötvallningstävlandet igen :-) Jag ska testa honom på andra nöt och fungerar han lika bra där så anmäler jag honom till NN-1 nästa år. Riktigt kul är det! och vad han växer :o)

3 kommentarer:

Kitty från söderöver sa...

Skönt iof om de bara e kennelhosta ....
Bisolvon brukar vettarna här rek om det hostas mkt och är slemmigt.
Och då ljummig buljong (helst utan salt, hälsan har en sån med bara lite salt i). Enl vettarna här så kan hundar som e vacc mot kennelhosta uppvisa helt andra symptom än andra dogs. Lindrigare och snabbare förlopp än för ovacc.
Precis som om smittan vandrar runt i kroppen och hittar nån annan utväg än vanliga flunsa symptom ;-)
Små luriga filurer de där ;-)
E de månnes de som angriper fåner och datorer och sånt. E hunden vacc tar de ut hämden på nått helt annat .....

Anonym sa...

Skönt ändå att det är kennelhosta och inte hjärtbesvär! Men det kan bli nog så hemskt! Har haft det här i flocken för några år sedan!

Men nu får de friskna till!! Jag & Skippo vill komma och valla NÖT hos dig! Får jag det sen?
Maria hade blandat in otrevliga djur i sin flock så där har vi inte vallat på hela sommaren.
Hälsningar från kontorsstolen

Anonym sa...

Hej Ewa! Trist med kennelhostan.
Emma har inte visat några symtom men jag undrar då våra träningskompisar var där med sina hundar kan vi inte träffas nu på någon vecka eller?
Kram Anita!