lördag, augusti 18, 2007

Godkänd men...

Nu heter Lillehund officiellt GK Vallh pr Korabos C-Zeke :-)

Dagens vallhundsprov i Bråfors var en småtrevlig historia, bara sex starter på lördagsprovet och bara tre starter på söndagsprovet som gick direkt efter.


Jag har tittat på filmen från Lillehunds race och fått en något bättre överblick... Vi fick ihop 69 poäng varav 32 på hämtet. Inga poäng att slå frivolter för men det räckte i alla fall.


Hämtet: Skickade höger och Lillehund pinnade på fint. Lagom vid och stort djup bakom fåren. Eftersom han var så djup hamnade han bakom några stenar i upptaget. Jag visslade stopp precis före stenarna men det var han inte med på alls, utan dök upp bakom stenarna och hade då slagit över i utgången. Det var ganska osmart eftersom det var starkt drag till höger från föraren sett och vi hade en jättebanan på framdrivningen...


Fösningen blev krokig och stökig. Jag fick känslan att han aldrig tryckte på rakt fram utan hade fullt upp att parera i sidled (vilket han gjorde för mycket så att det blev slalom) och på filmen ser jag att det inte var många steg rakt fram över huvud taget. Dessutom gick han konsekvent hela banan några steg för långt på varje Ligg och varje flank... Inte undra på att det blev krokigt ;-) Drivningen var ok , fålla in hade vi lite trassel men in kom de och fålla ut var klockren.
Grattis till er andra som klarade er, extra grattis förstås till Multi och Zipper som fick ihop 83 p efter ett 47-hämt.

Söndagsprovet hade alltså bara tre deltagare; två som inte klarade första rundan och så jag som ville träna. Jisses, vilket spektakel!!! Hämtet var helt ok, 45 p men resten... På fösningen var vi överallt och fåren också vilket slutade med att poängen var slut där men vi fick till en skaplig drivning och fålla. När Lillehund skulle samla ihop dem efter fållan var han rejält frustrerad på tillvaron så han singlade av en svart tacka ganska brutalt. Tur att poängen var slut redan...


Här fick Kicki och Grace till en toppenrunda och blev godkända med 87 p - grattis!


Resultatet av dagens prestation:

Skönt att ha det delmålet avklarat :-)
Tusen tack Mikaela, Roland och Irene för champagnen! Goa ni är! :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ett hej-dundrande GRATTIS till Er. SKÅL!
Blir det filmtajm på måndag??
Kram/ Heléne och Lexa

Anonym sa...

GRATTIS! Och klart man ska skåla i champagne efter godkänt VP! Känner igen det där med "slalom-vallning". Man parerar ena kroken för mycket så det blir en krok åt andra hållet istället! Hunden blir helt slut i skallen efter alla höger/vänster, så stoppen till råga på allt, blir dåliga. Been there, done that ;0)
GRATTIS än en gång!
Hälsn Meril.

Anonym sa...

SKÅL Å GRATTIS (vilket fint tillfälle för oss att ta ett glas vin till maten å skåla för dig å Z.
Stora grattiskramen både till dig och den duktiga fyrbeningen

Anonym sa...

Hmmm kanske lite idé att skriva från vem också ;-)
Kitty å flåcken

Anonym sa...

Hej Ewa och Lillehund Zeke
GRATTIS så jättemycket till stämpeln i stamtavlan.
Förstår att det är skönt att ha det där.
Yvonne

Anonym sa...

Grattis till den stora dagen med lillehunden Zeke skönt att komma till sitt delmål lycka till i fortsättningen
Lena och Rambo

Anonym sa...

Grattis! Härligt att uppnå sina mål!! SKÅL!

Anonym sa...

Grattis Lillehund och Ewa!! Vad härligt med godkänt VP, nu kör ni på så det ryker!! :) Anna å Tina