måndag, augusti 06, 2007

kurs igen

Lite "tio små negerpojkar" var det över dagens kurs, hoppas att det var tillfälligt. Bara tre ekipage idag som å andra sidan fick gå lite längre pass.
Heléne och Lexa har gjort framsteg i sommar. Jag ser lite Lillehund-uttryck i Lexa när hon blir låg och tveksam. Vi försökte att pusha på henne men fortfarande behålla lugnet. Det där med att springa fortare men fortfarande vara klar i tanken är inte så lätt... Vi avslutade båda passen med korta fösningar där Lexa verkligen låg på i linan och taggade igång.
Patrik och Doodles hade inte tränat så mycket men det fungerar tydligen att vila sig i form också ;-) Idag fick vi till riktigt snygga starter rakt mot djur men då visade det sig att hon genast fuskade med flankerna. Nåja, dem får vi helt enkelt se till att ta tillbaka! Vi lade ultimatum på Liggkommandot också och hon svarade bra på det men tål mer press. En härlig hund är det!
Dessutom hade vi ett nyförvärv med oss; Helena och cattle dogen Bilda. Idag var hon lite mer taggad än när de var här och testade, men det verkar vara en mjuk och resonlig hund - hon blev mycket förvånad när jag kom in i bilden och ställde krav. Hon gör lite inrusningar men känns trygg i närarbetet. De kommer att vara med resten av kursen, så får vi se hur det går. Jag har ingen erfarenhet av rasen men vi gör ett försök.

Nästa gång träffas vi hos Gunilla Heybroek och kollar av med andra får - de bör vara lite lugnare än mina ;-)
Vägbeskrivning till Gunilla: V266 mellan Falun och Hedemora; sväng mot Dala Husby strax söder om Fäggeby. Följ vägen, sväng höger vid skylt Djusa. Följ vägen till en korsning, håll till höger. När ni kommer in bland husen, sväng höger upp bakom ett uthus så håller vi till där.

Fanny är ju här på kollo. Hn har varit till fåren tre gånger idag:
1) Maj och Rex var här och Fanny blev låg av Majsans liggkommandon. Intresserad men inte mer.
2) Mycket intresserad. Drog i linan och rundade fåren ett par gånger. Fick inte jobba så mycket på djuren, jag försökte bara skapa och behålla intresse och vilja
3) Taggad. Drog i linan, rundade djur, splittrade flocken, hämtade in djur från kanterna. Sprang så mycket hon fick.
Vi får se i morgon hur hon fortsätter utvecklas. Spännande! Hon är väldigt trött nu ;-)

Inga kommentarer: