söndag, augusti 05, 2007

Åby gård söndag

eller "inga träd får växa upp i himmelen" ;-)
Det blev inget förstapris idag - vi hade tappat 17 poäng redan efter utgång och upptag så det var liksom kört där... för vid utgång, stödkommando och slog över. Eftersom han slog över startade han fåren snett - mot draget - och fick problem även med framdrivningen. Han fick aldrig riktigt tag i flocken och till råga på allt var det två som inte ville vara med och som försökte fly. Bara 25 poäng på hämtet idag. Lillehund redde upp det men även på första fösningsbenet (också mot draget) tyckte jag att fåren mest rann iväg och Lillehund fick aldrig riktig kontakt. Strax före grinden kändes det bättre och crossen var rätt ok - Zeke vill gärna flanka för att jobba ihop gruppen men det var fel taktik på de här lättstyrda fåren, så jag var tvungen att hålla tillbaka honom hela tiden. -5 på fösningen. Drivningen hade vi koll på - inga avdrag där - och så fick vi inte in dem i fållan. Där var vi i gott sällskap - fållan var riktigt svår och både jag och Lillehund var för långsamma och orutinerade för de fåren.
Totalt bara 50 poäng men jag är glad över att vi tar oss runt trots att det är svårt och Lillehund får massor av bra erfarenheter med sig. Dessutom känns det som att när vi får till hämten (utgångarna faktiskt) kan det här bli riktigt skoj :-)
Manne sprang långt på sin runda idag och fick ihop 63 poäng. Helen var förvånad över att det blev så pass många poäng kvar, men ibland känns det mer kaotiskt än det ser ut. Manne var billig en stund men känner jag Helen rätt så tränar hon som f-n nu i veckan ;-)

På vägen hem hämtade jag upp Fanny som är här på träningscamp nu. Vi har varit ut i fårhagen en kort sväng och det såg inte tokigt ut alls. Vi ska se om jag lyckas tända henne lite mer under några dagar. Stackars Fanny tyckte att det här var ett konstigt ställe; katter som nosar på henne och ställer sig på bakbenen för att komma åt att gnugga kinderna mot henne och går fram till hennes matskål... En kortbent, kaxig typ med stel gång och hög svansföring som ingen verkade bry sig om. Zeke och Bud tycker att hon är dösnygg ;-) Tam nonchalerade henne och efter en stund hälsade han och bjöd upp till lek när hon visade tänderna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktiga ni varit!! Kul!
Det verkar svårt, det där med tävling och väldigt dags- och för stunden- beroende. Det är bara en tidsfråga till ni tar det. Det är jag övertygad om, så duktiga som ni är.
Roligt för Helen och Manne. Hälsa och grattulera!

Anonym sa...

Glömde signera.
Heléne och Lexa

Ewa sa...

Det ÄR svårt med tävling. De där rackars fåren har inte alltid samma uppfattning som vi när de ska promenera runt banan... Okända djur, okänd mark och drag - mycket för unga hundar att lära sig hantera. men det är det som gör det så roligt :-)

Anonym sa...

Oj jag håller absolut med, det låter skitsvårt ;-)
Men ni fick iaf poäng och hedern i behåll ;-)
Bra kämpat av er nästa gång tar ni det säkert så mycke som ni tränar..
/Kitty