måndag, oktober 02, 2006

förskräckligt nonsens om katthållning och imponerande resultat

Visst vill jag gärna se mig själv som djurvän men jag måste kanske ta mig en funderare om de varningssignaler som dyker upp här i bloggen. Tur att man har vänliga medmänniskor som påminner en om att det uppenbarligen inte är helt normalt att:
* samla på katter... men jag har ju gett bort Mette och sparar Carl Philip? Det är ju lika många som förut men Phille är dessutom bara hälften så stor så egentligen kanske han inte ens räknas? och Camilla Parker Bowles ska flytta, jag vet bara inte när ;-) *jodå, jag tror jag vet till vem ;-) *

* köpa en dammvippa av äkta strutsfjädrar för 100 kr som kattleksak... ska jag vara helt ärlig hade jag tänkt mig ett annat användningsområde för vippan men jag kan ju förstå att katterna blev glada. De brukar få kattleksaker från ÖB som kostar 10 kr så den här var ju 10 gånger finare (jodå, de kan räkna). Vippan visade sig vara av god kvalitet och mycket välgjord så det mesta av den är kvar trots att de hade ryckt bort några fjädrar.
Om ni vill köpa en så kolla in Sahlins struts hemsida http://www.sahlinsstruts.se/ Bilden är lånad därifrån. Jag tror att vippan fungerar bra, även att damma med ;-)

Det är uppenbarligen något med min katthållning som inte är som det ska. Tur att jag har en helt normal hundhållning, den kommenteras i alla fall inte i bloggen. Däremot finns det en och annan människa som jag träffar i mitt civila liv som frågar om jag verkligen har fyyyra hundar??? Nej, inte alls, svarar jag; tre hundar och en drever! Då tror jag att det är mer normalt? och är det inte normalt så var det alldeles detsamma. icke hundägare vet inte vad de går miste om. I dag t.ex. var det mörkt och dimmigt och grått och nästan lite kallt när jag gick ut i morse och det var mörkt även på kvällen när jag och hundarna var ut. Tänk om man skulle gå miste om sådana fina stunder... Apropå fina stunder så tror jag att Gunnel och Suck hade en sådan på Gotlands ÖK-tävlingar i helgen; 98 poäng! Djupt imponerad...

5 kommentarer:

Ewa sa...

jag glömde att skriva att det finns människor som a) aldrig har hört talals om Stnley Holmer eller b)inte för sitt liv kan begripa hur man kan köpa en sådan skiva om man haft en och lyckats bli av med den... då har man aldrig hört visan om Bröderna Byströms Begravningsbyra ;-)

Anonym sa...

Appropå 3-4 hundar... Är det någonsin någon som säger till den gravida kvinnan som ska få sitt 3 eller 4 barn: "Men ska ni verkligen ha en till? Blir inte det jobbigt..."
Varför är det så konstigt att ha många hundar och inte många barn? Bara en fundering...
/Anneli

Ewa sa...

hihi! Mycket sant, Anneli :-)

Anonym sa...

Det händer nog att man kommenterar även den som skall ha barn även om det inte är samma risk att det blir 100 st. När jag väntade mitt tredje barn sade en man till mig: "Tror Du och dina man att ni ensamma måste uppfylla jorden"? Fast det var ju länge sedan förstås....
Mona

Anonym sa...

kanqa kunde till å med vara ett hundnamn om man har brist på ngt bättre ;-)
Jo nu blir de nog fler uppdateringar på vår sida. Kul å skriva när det är så lätt och snabbt. Den där Bröderna.... kan du inte lägga in den på datan och skicka över den..... eller ett smakprov ;-)
Ha de fint,
Kitty