söndag, oktober 22, 2006

I´m back

Några dagars frånvaro och ni saknade mig... Vad trevligt! :-) Jodå, knät och jag och Zeke har varit på kurs med Bobby the best. Jag var väldigt beredd på att Zeke skulle vara låg och tveksam första dagen och det var han. Bobby var inte särskilt imponerad av Zeke den dagen kan jag säga ;-) Första passet ägnade vi åt att Zeke skulle acceptera att Bobby var med och lade press på honom och när vi började lägga mer press slutade Zeke att lägga sig på Ligg så det ägnade vi andra passet till att rätta till. När vi kom tillbaka till Kåre och Ingers gård på fredag morgon var jag väldigt nyfiken på hur Zeke skulle agera och nu plötsligt var det en annan attityd. "Totaly different dog today" sa Bobby och sken upp. Nu kunde vi äntligen träna :-)
Plötsligt accepterade Zeke pressen och var precis som vanligt - lite långsammare förstås eftersom han inte kan springa fort och tänka samtidigt, så när vi tränar nya saker blir han ofta seg och långsam så att det inte hinner bli så mycket fel.
Vi jobbade lite med några små utgångar och kollade av hans sidledsrörelser och på eftermiddagen blev utgångarna större, med mig och Bobby halvvägs framme hos fåren. Jag har varit tveksam om jag vågar trycka ut Zeke mer i utgången och det menade Bobby att jag inte skulle göra utan "bara" se till att han får ett bättre djup. Bågen fram till fåren är helt ok men sedan blir det tight. Tyvärr var fåren väldigt tama och började springa mot oss människor så fort man skickade hunden och Bobby tyckte att jag skulle träna hämt på får som har drag bakåt/bort istället för att få hunden att söka sig ut naturligt (vilket Zeke gör om jag skickar honom på får som försöker dra tillbaka till fållan t.ex., då har han jättefint djup).
För att inte förstöra något ägnade vi oss åt fråndrivningar istället med höger- och västerkommandon i farten (utan Ligg mellan) och Zeke jobbade på jättefint. Bobby menade att det där tramset Zeke höll på med första dagen var bara "a puppy away from home" och att jag skulle fortsätta att stärka honom och träna på nya platser och nya får. När vi tränar något svårt ska jag varva med drivningar eftersom han har ett helt ok driv och alltid vill gå framåt, drivningarna är hans belöning.
Summan av kardemumman är att jag (förstås) är jättenöjd med kursen. Bobby är otroligt duktig på att läsa/förstå/genomskåda hundar och jag behövde verkligen hjälp med att lära Zeke tåla press. Visst accepterar han press från mig mycket bättre än från främmande män, men det är ju ändå så att han förväntas jobba på även om det är en utställare på tävling eller en kompis som bråkar på sin hund... Att Bobby tyckte att det var "a fine dog" dag 2 gjorde inte saken sämre :-)

Det blev inte så många bilder, vädret var inte särskilt gynnsamt för kameror eller utomhusvistelser över huvud taget... Här är i alla fall Bobby och värden Kåre i farten...


och här är mannen, piskan och regnet ;-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad jag är avundsjuk! Skulle så gärna varit med och åtminstone tittat men det fanns varken tid eller ork till det. Vad kul att det gick bra och att du är nöjd.
Du får gärna komma hit och valla på mina djur om du vill.

Kram Maria

Anonym sa...

Helllåååå, skönt å höra att du är ok å back igen ;-) E knäet helt bra igen nu då ?
Visst hade det varit kul å kolla på kursen. Vet ju att han e duktig, gick ju för honom hos Lottie en gång.
Å du....får gärna komma å valla på våra djur med *S
Kram, Kitty o co

Ewa sa...

Vad trevligt med sådana erbjudanden! Klart jag vill komma och träna - det är bara tiden som fattas, både för att åka till Maria (och lilla Mette som funnit sig väl tillrätta av rapporterna att döma) och till Skåne (men vänta bara, Kitty, rätt vad det är så står jag där på trappan ;-) )

Knät är ok. Det glappar något och känns inte helt stabilt i ytterläge men funkar helt ok :-) Tur som en tok igen! :-)

Anonym sa...

Å vem vet...vi kanske rent utav blir jätte glada om nån kommer å hälsar på, vi e inte så vana vid sånt här ute på landet *S
Kitty

Anonym sa...

Looks a bit wet! Regnade det hela dagarna eller?? Har du fler bilder från kursen o skicka? ta da

Päivi Nietosvaara sa...

Hej Ewa
Jag är också avundsjuk! Vad kul det skulle ha varit att vara med. Bobby är så duktig intruktör. När kommer du till Finland för att träna och tävla?

Kram Päivi