onsdag, oktober 04, 2006

sovmorgon

Som ni kanske förstod av ett tidigare inlägg så är jag inte överdrivet förtjust i att det är mörkt, kallt och dimmigt på morgonen när jag rastar hundarna. Jag tycker egentligen ännu sämre om att det är mörkt på kvällen men det ska jag inte gå in på närmare här... Imorse kom jag i alla fall på ett sätt att slippa det där jä-a mörkret på morgonen; om man försover sig och kliver upp kl 7 istället för 5:30 så är det ljust!!! Svårare än så är det inte!!! Sådana dagar är jag extra glad över att ha flextid på jobbet ;-)

Jag är inte heller överdrivet förtjust över att det är sandigt i Tam och Zekes hundgård. Tam har grävt bort allt grus så nu är det nästan bara sand kvar och det blir så käcka sandhögar där hundarna legat och sovit (=torkat). Zekes päls är en fantastisk konstruktion (jisses, finns det något på den hunden som inte är fantastiskt - om man bortser från hans stora, utbredda, vita tecken???) som släpper ifrån sig all smuts och han är vit och blank och mjuk i pälsen direkt när han torkat. Tyvärr hamnar sanden någonstans... Företrädesvis under och bredvid min säng (under gör det inte så mycket men eftersom jag springer omkring barfota hamnar sanden bredvid min säng snart i resten av huset också). Apropå barfota är det en underbar höst; det går fortfarande utmärkt att ha sandaler och inga strumpor och jag har inte behövt skrapa is på rutorna en enda gång (ännu, ja, jag vet att det kommer...) Härligt!

Nu regnar det också :-( Kojväder!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter ju himla bra med flextid ;-) Kan du gå hem tidigare då me när du kommit senare på mörra *LLL
Vi kom ifrån en del av sanden och hundhåret när vi flyttade upp sovrummet på övervåningen. Väldigt trångt men gemytligt å framför allt hundfritt. Skönt faktiskt. Så nu får vi skylla på katterna när det gäller grus i sängen ;-)
Ska iväg och undervisa i hundvård på gymnasiet i Örkelljunga idag. 19 förhoppningsvis vetgiriga elever som pluggar hund. Om de visste vad de gett sig in på......
Blivande egna företagare.....å bokföring....jag hatar siffror....kan jag skicka upp min låda osorterade kvitton (vet att januari ligger i botten osv finns ett system i det iaf
Ha en fin dag,
Kitty