söndag, oktober 08, 2006

mina dagar är räknade ;-)

Rubriken blev kanske lite väl dramatisk men faktum är att mina dagar som 30+ är räknade, eller egentligen helt slut nu. Vi har haft kalas både fredag och lördag, lite vilodag idag och så kommer det väl några stycken imorgon när den stora dagen inträffar också. Ulf har dock lämnat gamlingen och dragit till skogs för en veckas älgjakt.
Vilodagen idag behövde ju inte vara vilodag för hundarna. En fullständigt ljuvlig höstdag betydde promenad och sedan tog vi ut träningsfåren. Det var Bud som fick den stora äran att ta ut dem till hagen, jag upptäckte sist jag försökte att det underlättar med en hund som kan höger och vänster när man ska täcka drag på en smal grusväg... Det gick finemang och Bud tränade lite ute på en hyggligt stor vall. Det var roligt!!! Fyra vindsnabba lamm och en ungtacka som inte höll ihop särskilt bra och som stått inne så att de gärna ville äta gräs - det var en utmaning att få till något flyt på de djuren kan jag säga. Dessutom uppförde de sig som helt normala får och undvek att komma i närheten av mig. Zeke fick också prova; hoppsan! Ny upplevelse - de här fåren reagerade väldigt mycket på minsta rörelse och Lillehund fick byta taktik, vilket han gjorde alldeles självmant. Det var en nyttig stund för honom... Han fick hållas ganska fritt och tänka själv och det slutade med att de här fåren av allt är döma är invallade till kursfår mycket snart ;-) Jag testade att skicka honom på ett par korta hämt (ny mark och annorlunda får - man måste ju passa på) och då höll han ut fint. Dock tror jag att han hade blivit mycket tight om jag hade börjat med att skicka honom påhämt, men det fanns det faktisk ingen anledning till...

Fåren fick gå ute och beta några timmar och sedan tog Bud in dem igen. Det gick inte riktigt lika bra, kan jag säga. Jag vet inte vad Bud pysslade med men vi hade i alla fall fåren inne hos kalvarna och Bud tog inte ett enda högerkommando utan tränade fråndrivning helt på egen hand *grrr*. Till slut fick han ta upp dem till grindhålet och hålla fåren mellan staketet och kalvarna som inspekterade spektaklet från sin ensilagebal och sedan gick det galant att få hem dem. Undrar om Bud ville ha sagt att vi tränar för lite? ;-) Men det är faktiskt inte så lätt att hinna med att jobba mer än heltid och sköta djur och träna hundar och det är mörkt på kvällarna och så ska man fylla år mitt i alltihop också... Nu blir det bättre; jag har tagit ledigt måndag och fredag den här veckan så att vi hinner träna bättre. Vi måste se till att fåren blir lämpliga träningsfår så att vi kan köra igång kursen framöver. Först ska jag hinna vara funktionär på våra Int tävlingar i Enköping och vårt dubbel-LP i Bråfors och så ska vi gå kurs för Bobby och så är Steg2 utbildningen första helgen i november... Jag återkommer om startdatum för kursen ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Ewa. Jag avundas dig lite, jag utgår ifrån att Du fyllt 40, det är en bra ålder, undrar om det inte är den bästa i livet till och med? Man är riktigt vuxen men fortfarande stark. Jag förstår inte hur Du hinner med allt men det går förstås fortare i 30-40årsåldern än senare.
Tack för dina vänliga ord på min blogg, jag behöver lite sån´t ibland även om jag har skrivit tidigare att jag lär mig bäst av kritik.
Jag håller utkik när Du har klart med ditt "träningsfält" så jag kan komma och träna hämt. Kanske jag kan vara med på din kurs?
Hälsningar
Mona

Anonym sa...

he he ja ja 30 och 30...... va väl lite väl snabb där va ;-)
men man är väl så gammal som man känner sig eller som andra ser (läs uppfattar) en *LLL
Ålder e ju iaf bara siffror. Lovar att morronen efter jag har simmat är jag 90.....minst eller iaf 89 *L
Men de säger att det ska bli bättre bara jag härdar ut första tiden. Vadå första tiden har för sjutton gubbar simmat ett par veckor nu ju (nästa elit simmare då va ha ha)
Kram, Kitty