fredag, oktober 13, 2006

ledig igen

Idag har jag varit ledig igen - ni vet, det där med att fylla 40 kan slå hårt på orken ;-)
Dagen ägnades mest åt att ställa i ordning för några dagarns ytterligare frånvaro; hö till tjurarna, hö coh halm till kalvarna, hö till fåren... Nu ska de i alla fall överleva en helgutan matte och husse, mamma kommer att sköta kreaturen lördag kväll och söndag. Tam och Scott blir hemma, Zeke och Bud följer med sin matte (förstås).
Vi har tränat lite också. Mamma och Rex och så jag och Zeke och Bud. Zeke fick ta ut fåren från lilla hagen ut på en ny vall där de inte gått förut. Han hanterar fåren fantastiskt bra, den hunden. Ingen stress och bara "nu ska ni gå dit min matte går" och så är det end of discussion. Zeke fick även träna hämt. Ny träningsplats och inte helt invallade får gjorde att hans osäkerhet kom fram. Han blir tight i hämtet på nya platser och det finns det en bra medicin för så jag är inte särskilt orolig. Bra träning hade vi i alla fall.
Maj och Rex hade delade åsikter idag. Rex var het och han sprang bort sig i det höga gräset några gånger så förhoppningsvis tänker han mer och lyssnar bättre nästa gång.
Bud fick också träna lite. Först hämtet var fint om man bortser från att han tryckte för mycket i framdrivningen och tog inte stoppsignalen (hm, det var något bekant över det...) så vi gick tillbaka till attitydträning och väldigt lugnt och då hittade han så småningom ner i tempot. Vi kommer att bara köra attitydövningar ett tag till, så får vi se vad som händer.

Nu väntar två dagars tävlingar i Enköping. Jag ska jobba i sekretariatet och på söndag ska jag vara domarsekr. till Mosse, det ska bli jättespännande att höra hans bedömningar och kommentarer. Ett tips; om ni har chansen att vara domarsekr. någon gån - ta den! Det är få sysslor (ingen, tror jag) som man lär sig så mycket på, som att vara domarsekr.

Back på söndag kväll, lycka till med rebusen ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Citat:"Han blir tight i hämtet på nya platser och det finns det en bra medicin för så jag är inte särskilt orolig."
Vad är det för meducin? Jag behöver ge Skippo den.

Jajusst ja! Det är tävling i helgen i Enköping! Hmfr, jag har inte anmält mitt ideella stöd denna gång...

Kan upplysa dig om att jag förstås INTE kunde låta rebusen vara...Fastnade på "eleven am" dock. Har testat alla varianter att skriva tycker jag, men ok, jag är blond, 35 år och trött....
Hälsar Mackan

Anonym sa...

ÅÅÅ det är inte lätt å bli gammal *skratt*. Är ännu rebusfri......
men det drar.... *L
Tack för alla valltips, vi kämpar på och nyttjar attityd träningen flitigt ;-)
Ha en fin helg
Kitty

Anonym sa...

rebusfri låter osökt väldigt likt rabiesfri.......
kanske en rebus vaccination....
rebusin*LLL
åååå nääää känner att jag kommer att få rebus......
jag igen *L