söndag, oktober 01, 2006

inga träningsmöjligheter och marknadsfynd

Den som vill komma hit och träna är välkommen förutsatt att man vet att man har en bättre hund än Lillehund! *nu ska vi se hur många som kommer ;-) * Just nu är träningsförhållande ganska svåra men ge oss några kvällar så kommer det att bli perfekt!
Vi skiljde av tacklammen och den äldre tacka som inte ska betäckas idag och jag och Zeke tog hem dem och skulle ställa dem i en annan hage. Lillehund fick jobba på ordentligt för att vi skulle komma ifrån de bräkande tackorna - i synnerhet minsta lammet är en riktig mamgris som bara skulle tillbaka. Vi tog oss i alla fall därifrån och ut på vägen och förbi hagen och förbi gården... Det var där någonstans som jag borde begripigt bättre än att dessutom ta ner dem jäms med kalvarnas hage och sedan in i den nya hagen... Minsta lammet lämnade de andra och flydde i panik bakåt ("mamma!!!") och Zeke var tvungen att parera tillbaka henne flera gånger, under tiden hoppade de andra in till kalvarna och sedan blev det lite rörigt. Jag blev arg på stackars sambon som inte hörde att han skulle dra ur strömmen ur elstaketet (vågade inte skicka in Zeke i den röran och riskera att han skulle få ström dessutom), Zeke blev låg för att jag blev arg och lammen drog tillbaka till fållan där tackorna stod. Hoppsan! För svårt ;-)
Nytt försök och den här gången hade vi Bud med som backup (det behövdes förstås inte men ifall...) och så tog vi in lammen i ladugården där de får stå några dagar tills tackorna slutat bräka efter dem. Jag är i alla fall mycket nöjd med Lillehunds jobb som visar att han kommer att bli fullständigt ovärderlig som hjälp när han är färdigutbildad.

Vi har varit på Solvarbo Marknad också. De bästa fynden blev en dammvippa av strutsfjädrar (ni ser, jag har inte gett upp städprojektet helt) som kattungarna slaktade när vi kom hem och lämnade vippan obevakad på köksbordet ;-) och en skiva med Stanley Holmer som jag saknat ända sedan vårt förra exemplar brann upp. Dessutom festade vi loss på lokala delikatesser som hästkorv (Gustafskorv) och Solvarboskinka.

Dessutom har vi snitslat väg till sista älgpasset och klippt mammas syrenhäck så nu har vi fullgjort en massa plikter ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får väl ta´ tillbaka mina funderingar att komma till dig och träna hämt, en bättre hund än Lillehund blir ju inte lätt att få tag på. Inte har jag någon, det finns nog ingen annan heller i närheten, som jag kan låna.
Hälsningar
Mona

Anonym sa...

Jaha, där rök den träningsmöjligheten. hi,hi
Får väl ta ankorna i faluån då.
Kul att katterna fick en ny leksak. Du tänker då på alla du.
Kram Heléne o Tyra