måndag, oktober 16, 2006

satans onödigt...

Helgens tävlingar flöt på bra. Det visade sig bli mycket svårare än det såg ut båda dagarna och vi fick se några riktigt fina rundor men även väldigt många ekipage som bröt. Efter att ha stigit upp klockan fyra på lördag morgon och sedan varit igång hela dagen, ätit en god middag, druckit ett par öl och somnat som en gris på mitt liggunderlag väntade en likadan dag till, men med sovmorgon. Söndagen var det uppstigning halv sju och sedan satt jag domarsekreterare till Mosse hela dagen. När klockan var fem hade vi avslutat tävlingen, haft prisutdelning, pustat ut och då körde jag Lillehund en mycket kort sväng på fåren innan vi åkte hem och jag rapporterade resultaten i Vallreg och dök i säng...

Ibland är det ett tempo på helgerna som gör att man hoppas hinna pusta ut lite på jobbet ;-) dock inte idag eftersom måndag eftermiddag var enda tillfället där jag skulle hinna göra något vid mitt eget skrivbord, annars består veckan av möten och möten och möten, kurs på onsdag och semester torsdag-fredag. För då ska jag och Lillehund gå på vallningskurs!

Just vallningskursen var nästan den första tanken jag fick i huvudet när den stora Olyckan var mycket nära att inträffa. Jag gick på kvällspromenad med hundarna och kom på att jag inte visste riktigt var de var, Scott var i koppel men de andra tre sprang och lekte någonstans och ute hos oss är det svart på kvällarna. Jag visslade på hundarna och jag vet inte om det var Tam eller Bud som dök upp från ingenstans och sprang järnet hemåt (mot mig trodde han nog och det var precis vad det var - mot mig) rakt in i mitt ena ben. Knäet vek sig ordentligt bakåt, hunden tappade luften lite av ljudet att döma och jag vek mig dubbel. Satans dumt av en intelligent hund att springa rakt på mig - jag undrar om han blev bländad av ljusen från gårdsbelysningen som jag hade "i ryggen" eller om han tävlade med någon annan hund? Ni hör vilken stenkoll jag har på hundarna, va? ;-) Nåja, jag tror inte att det är något trasigt i knät, jag har klämt och känt (ibland är det bra att vara gammal fotbollsspelare) och det är nog helt. Vi får se hur det känns och ser ut i morgon bitti men de värker som sat-n nu :-( Det kanske blir tejp på torsdag - fredag...

6 kommentarer:

Olssons sa...

Hej ewa!

Och extra ont gör det ju nu när "gammeln" har tagit dig! ;-))

Ju äldre man blir desto fler krämpor.

Ha det gott!

"En som vet hur det känns"

Anonym sa...

Tur i oturen att det inte gick som för vår kompis Stefan när hans terv rammade hans knä, 10 v sjukskrivning till att börja med och ja....det blir väl kaaanske helt bra nångång...! Det var nått som sprack eller nått sånt.
Låter ju som om du hade en rätt mysig helg ändå ;-) sitta och skriva för Mosse måste ju vara ganska lärorikt ju ;-)
Ska rapportera om vallningen om en stund, kan ju säga att det föll väl ut *L
Kitty

Anonym sa...

en stor ficklampa kan vara en bra investering kanske !!

Ewa sa...

Kitty; jag ÄR tacksam över att ingenting verkar trasigt men en intelligent bc borde begripa bättre ;-)
Det var jätteintressant att skriva för Mosse. Över huvud taget är domarsekreterare en fantastiskt bra skola om man vill lära sig massor på kort tid.

Anonym; Jag har tänkt på att det kan vara bra med lampa men pannlampan var trasig... :-)

Anonym sa...

Men vilken tur i oturen det där kunde slutat illa.

Jag nog såg det svårt ut i Enköping på int nat fårtävling, hade lite tankegångar att starta min grebba och påg men som tur jag inte gjorde det.
Visst är hon för gooo min lilla Emma hi hi!
Var rädd om dig Ewa.
Kram anita och tre vallande bc!

Anonym sa...

Aj, aj! Jag hoppas verkligen inte att det hänt något med knä't. Jag vet ju hur det kan bli (hi,hi) och det är INTE att rekomendera.
Hoppas du är "fit for fight" till helgen.
Heléne