tisdag, mars 04, 2008

melllanlandning

Är hemma på en visit. Malmöresan gick bra men det är jobbigt att vara på resande fot. Imorgon jobbar jag som vanligt efter att ha besiktat pickupen på morgonen (håll tummarna!) och på torsdag morgon åker jag till Tällberg ett par dagar.

Juverinflammationtackan är pigg och isolerad från sina kompisar. Veterinärerna hade överlagt och tyckte inte att hon skulle behandlas eftersom hon var så nära lamning och pigg/opåverkad. Eftersom det gått hål tyckte det att det fanns hopp att det skulle gå bra utan penicillin, så jag (och Majsan) har hållt såren öppna och tvättat med koksaltlösning. Den friska juverhalvan känns helt ok och den angripna halvan har bara ett par små förhårdnader kvar. Dock ska hon inte gå ihop med resten av flocken, så hon står i en egen box och ägnar dagarna åt att försöka hoppa över boxväggarna och att bräka övergivet. Jag var lite orolig att stressen över isloeringen skulle sätta fart på hennes lammande men det verkar inte så.

Något valpbesked har jag inte heller fått.... Väntar och väntar...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi väntar också. För du har väl inte avslöjat något, som jag har missat?

Anonym sa...

Väntar gör även jag. Men inte på valp. Utan på lamm!!! / Heléne

Ewa sa...

Det beror ju förstås på vem du är, Anonym, om du missat något...
Nej, jag har inte avslöjat något här på sidan men lovar att berätta så fort jag vet om det blir något till mig.
Heléne, de här begåvade fåren verkar veta att jag ska vara bortrest en massa den här veckan och de ser ut att vänta någon dag ytterligare.

Mona sa...

Apropå "Anonym", det är mina minnesfunktioner som i stort sett är borta. Jag glömmer att skriva under. Jag använder Google/Blogger ibland men det är så krångligt. Jag tycker Du kan berätta nu..../Mona

Anonym sa...

Om man gissar på T hjärta K gissar man rätt då??? ;-)
Kitty

Ewa sa...

hej! Nej, Kitty - T/K kan mycket väl vara mitt andra alternativ om det inte blir något med den här - som jag FORTFARANDE inte hört något om...
Mona, tålamod...