tisdag, oktober 02, 2007

det kanske ordnar sig i alla fall...

Idag var vi till Ewa J och tränade igen. Heléne med Lexa, Majsan med Rex och jag och Lillehund. Ewa var publik och höll sin löptik instängd.
Lexa jobbade på bra. Hennes fösningsövningar blev lite knepiga eftersom fåren drog som avlöningar så fort Heléne gick till Lexa för att ta linan. Men eftersom Lexa mest behöver träna på att vara kvar bakom fåren utan att styra eller vilja stoppa, så var det inte så tokigt ändå.
Majsan och Rex hade problem med de springiga fåren och framförallt Rex drogs med i tempot. Andra passet gick det mycket bättre men den lille gynnaren fuskar ibland. Han kan gå så fint, det är irriterande när han öppnar eget...
Lillehund gjorde ett ok första pass där jag mest höll nere tempot, kollade av att han inte var alltför "på" och tränade lite höger/vänster. Både enligt modellen "ligg" före varje sidledskommando och stoppvissla, ordentlig väntan och sedan ny signal de gånger han gick åt fel håll. Det där med ordentlig väntan innan det kom nytt kommando var han inte riktigt med på ;-) han skulle ligga kvar och rensa hjärnan men istället tjuvade han konstant de första gångerna... Men det föll i god jord och han lugnade sig och tänkte efter. Jag får lite fördröjning i synnerhet på framåtsignalen (väldigt irriterande!) men det får jag försöka bortse från i det här läget. Andra rundan gick han mäktigt fint! Fråndrev runt hagen, tog varenda saktavissla, flankade fint i hörnen och var på benen. Så ska det se ut!

Innan vi åkte till Ewa delade vi av tackorna som ska betäckas och stängde in dem i boxen. De får stå inne någon dag så att tacklammen blir tysta, sedan släpper jag baggarna till dem. Lillehund skötte förstås jobbet med glans. Inga problem alls :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktiga ni var i går!
Proffsvarning utfärdad ;-)
Se nu till att betäcka med fina tacklammsgivande baggar så att Lexa
får något att jobba på framöver.
Det måste väl vara en baggis, hi,hi
Heléne

Anonym sa...

Nu finns det bild på "veckans babe" i dagboken (lova å inte skratta då blir han lissen i ögat *L).
Så flitiga ni e med å träna. Just nu skiner solen här från en blåååå himmel och jag har inget å träna med ;´-( Valla med en malle?? Jo de hade väl vart nått det ;-)
Å Zas eeee ju husses hund ;-) Dessutom behöver B passning eftersom han inte kan / vill ha tratten på sig ;-)
Kram
Kitty