måndag, oktober 01, 2007

omgiven av polare. En har jagat...

Jag sitter vid kökdsbordet med laptopen och har upptäckt att det tangentbordet passar min ömma hand mycket bättre än det stationära tangentbordet. Vilket jäv-a tjat om den där handleden, förresten! Sååå ont har jag inte.... Jag är nog bara ovan. Vänta bara tills jag spelat fotbollscup (inomhus!) i helgen så ska ni få läsa om smärta ;-)
Runt mig i köket ligger mina tre polare; Tam ligger bakom min stol, alltid närmast. Han har varit med till skogen idag så han drömmer. Tassarna rycker och han gläfser i sömnen ibland.
Bud har för ovanlighetens skull intagit biabädden i köket. Han gillar egentligen inte bäddar, men nu ligger han hoprullad och snusar gott.
Zeke ligger sin vana trogen utsträckt på golvet. Hans ben ser oproportionerligt långa ut när han ligger. Ibland vaknar han till och går en rond för att se om han kan väcka någon som vill busa lite. Ingen framgång hittills ;-)
Scott Drever ligger i sin bädd i sovrummet och snarkar. Han har premiärjagat idag. Det skulle drivas rådjur, men han hittade älg och tyckte att det gick precis lika bra... En och en halv timme senare kom han och mötte Hussens bil. Good dog!

Jag tror bestämt att jag ska göra de sovandes gäng sällskap. I morgon ska vi träna lite hos Ewa J. och plötsligt känns tisdagar som helt ok dagar. Märkligt...

4 kommentarer:

Mona sa...

En fråga gällande förra inlägget: Om Du ger Zeke stoppsignal (=ligg) före flankering, kräver Du att han ska lägga sig då eller räcker det med att han stannar upp?

Ewa sa...

Mona; det här projektet måste nog delas upp i etapper:
1) kräver att han lägger sig så att han verkligen hinner tänka innan jag ger nytt kommando
2) när det fungerar tänkte jag blåsa stoppsignal och så fort han stannar till ge sidledskommando
3) om och när det fungerar ge stoppsignal direkt följt av nytt kommando
4) ta bort stoppsignalen före kommandot

Låter det som en vettig plan?

Mona sa...

Det låter svårt - det där också. Jag har hållit på med just det där med hjälp av Peter. Till att börja med gjorde jag som Du skriver, krävde att hon skulle lägga sig så hon hann tänka innan nytt kommando.
Efter ett tag började jag ge nytt kommando direkt, hon lägger sig alltså inte utan bara stannar upp för att sedan börja driva. Så jag säger framåt direkt. Det fungerar men hon tar till sig sådant snabbt så liggen har blivit (ännu) sämre. Jag måste vara mer bestämd. Det blir förstås lite annorlunda med visselsignaler. Kanske din plan är tydligare - å andra sidan blir det ett helt nytt kommando som jag tycker skulle krångla till det.

Ewa sa...

Nej Mona, jag har inte tänkt lägga in något nytt kommando. I första skedet; Ligg - lång paus - höger
2) Ligg - kort paus - höger
3) Ligg. Höger.
4) Höger

Kommandon han redan kan (nåja - sådär...) men en modell som ska hjälpa honom.
När vi sedan hamnar i situationer där jag vet att han tycker att det är svårt kan jag använda Ligg (paus om det går) före sidledskommandot för att göra honom extra uppmärksam. Jag tror att det fungerar ;-)