måndag, oktober 15, 2007

IK-1 Söderala, vilken höjdare!

Inte för oss, i alla fall inte resultatmässigt, men för Anita och Lennart blev helgen en riktig höjdarupplevelse. Vi har mest haft trevligt ;-) Anita och Zeke-syster Trixa vann på lördagen och kom femma på söndagen. Det innebar många fina rankingpoäng till unghundscupen, samt att de blev bästa ekipage totalt under helgen. X läns VK hade ordnat ett pris för bästa hund totalt i helgen och det var ett helikopterlyft (!). Anita skänkte priset till Lennart som fick en rundtur över bygden. Häftigt!

För vår del var det resultatmässigt en flopp men det är sådant som händer. På lördagen gick Zeke ut på vad som såg ut att bli en snygg men något vid högerutgång. Plötsligt stod han på öronen och när han kom upp var fåren i djurhanteringen det första han såg. han tog sikte på dem och jag fick honom att komma in och gå på rätt djur. Då gick han framåt mycket långsamt och tveksamt så jag gav högerkommando för att få honom att slå ut och ta sig upp bakom djuren. "Jaså, skulle vi ha de där andra i alla fall?" sade Zeke och tog sikte på djurhanteringen igen. Efter många om och men fick jag honom att komma med rätt djur men då var dagen redan förstörd. Zeke tog inte ett sidledskommando rätt runt banan sedan och stod inte alls att känna igen. Det blev helt enkelt för mycket stök och han blev väldigt tveksam och undrande. 49 poäng med bara två på fösningen.
På söndagen kändes det mycket bättre. Jag skickade vänster för säkerhets skull och han blev tight istället (fattar ingenting!). Fösningen på söndagen var mycket svårare med mycket drag och otroligt lättstyrda får. Strax före första grinden blev det megastruligt och det rök många poäng, sedan var resten rätt ok även om det var krokigt och när vi kom till tratten fick vi ett par varv där så det slutade på 53 poäng men kändes ungefär dubbelt så bra som på lördagen ;-)

Vi var sju tävlande samt ett par supportrar från Södra Dalarnes Vallare och vi har verkligen haft jättetrevligt! Tack vänner, för trevligt sällskap!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otur ni hade .... inte konstigt att Zeke blir förvirrad när marken slår undan benen på honom ju. Helikoptertur, ja det var ett häftigt pris. Hade du åkt med OM...?
Ha en fin måndag,
Kitty

Ewa sa...

Klart vi hade åkt helikopter! :-) men sådana pris är ganska avlägsna, vi är verkligen inte ens nära... och det retar mig när jag vet vad han kan...