tisdag, oktober 30, 2007

sjukstuga

Idag har Hussen provat på "Projekt: 4 hundar till veterinären". Han tyckte tydligen att det var en erfarenhet som fler borde pröva på men mer om det senare... Scott Drever har inte varit sig lik på senare tid. Framförallt har han inte spårat/fått upp vittring som han brukar när han jagar och det förmodades bero på noskvalster. Det trodde jag inte alls på till en början eftersom ingen av de andra snörvlade men lyssnar man tillräckligt noga så visst nyser någon ibland etc.
Veterinär Sören trodde i alla fall på noskvalster så idag blev alla fyra behandlade. Dessutom lossar de alldeles förskräckligt med hår (framförallt Tam som sedan en månad tillbaka lämnar riktiga hårtussar spridda över golven) så det blev en B-vitaminspruta också till dem var. Tams klåda antas bero på den analsäcksinflammation som han bar på så där blev det penicillin ordinerat i tio dagar. Noskvalstren ska behandlas med sprutor nästa tisdag och om fjorton dagar. Då kommer vi till nästa problem; på tisdag har vi lämnat landet och är inte tillbaka till tisdagen därpå. Det betyder att stackars Majsan ska dra hela ligan till veterinären - två gånger - under vår semester... Nu är stackars Majsan en tålig människa som såg detsom en prövning och sade att "det ska vi nog klara"... ;-) Att ge Tam penicillin tror jag inte är något problem - han är så matfixerad att han säkert äter det som godis :o)

Det blev ingen träning idag. Dels för att jag inte kom från jobbet i tid och dels för att Zeke var nybehandlad och skulle hållas i karantän. Tråkigt; de där träningarna med publik har varit riktigt nyttiga och vi behöver verkligen massor av sådant...

Idag har jag sålt en bagge till! :-) Det blev "(Den Helige Ande)rs"som fick flytta till Mora. För säkerhets skull fick han heta Anders i genbanksintyget. Det verkade enklast ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi saknade er, hoppas hundarna blir bra. Semester i annat land!?
Kan man packa ner en rultig fryslort som behöver tinas upp och få lite sol i sinnet i trunken??
Obs, det måste vara en STOOR en ;-)
Håller tummarna för att vi hinner ses på söndag. See you!/Heléne

Anonym sa...

Ahhhh semesterdax, va härligt! Ni får det säkert jätte härligt, underbart, skönt, mysigt, avkopplande och så, tänk inte alls på oss som går här hemma i rusket å drar ;-) Men nån liten uppdatering och bild på bloggen kanske det kan bli?? Vad ska vi annars läsa ......;-(
Har försökt kolla vad det kostar att skicka mms till bloggen utombys ifrån men det verkar lite svårt att få klart besked. Har kommit så lång som att det är olika pris på EU land och icke.
E ju så himla smidigt sätt att få in lite i bloggen på det sättet. Skulle även vilja klura ut om man på nått sätt kan skicka längre texter med bilden eller om man ska skicka det till ett separat inlägg. Vilka världsproblem va ;-)
Nos kvalstere e inga kuliga saker, jag har en artikel om de små otäckingarna som varit publ i Hundsport. Vill du ha en kopia så hojta till.
Ha de,
Kitty från ett sooooligt skåneland

Anonym sa...

Klart att Majsan klarar hundarna till veten. Vi som är vuxna klarar det mesta, vi har ju varit med ett tag och lärt oss. Jag har förresten tänkt testa med två hundar och två katter, det borde väl vara enklare.
Apropå baggar så kan jag meddela att Elvis verkar ha acklimatisera sig bra och trivs med damerna. Elvis själv ser väldigt glad och nöjd ut./Mona

Anonym sa...

Semester i annat land, låter spännande.
Mamma fixar säkert hela ligan till vetten.
Kram Anita o bc ligan!