torsdag, oktober 11, 2007

snö?!

det ryktas om att det ska komma snö på våra breddgrader under dagen. Snart måste man väl börja ha strumpor på dagarna också... Tråkig tid, det här...
Jag åker söderut, om än inte så långt, på ett par dagars herrgårdsvistelse i tjänsten. Hoppas vi slipper snön.
Hussen kommer hem från skogen en sväng idag men när jag kommer hem i morgon har han åkt igen. Det är lappsystem som gäller nu.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Slut med shortsvädret då där uppe ;-) ?
Skit kul och lärorikt att läsa om era träningar.
Appropås vitt och svart. Är det inte så att fjällkon har mjukast/tätast päls i det vita? Och lite glattare hårstrån i det svarta? Och när han blir blöt torkar det svarta först?

/Kitty

Anonym sa...

Fick precis information om att det snöar i Leksand.
Heléne

Anonym sa...

Känner du den snygge fårbonden som söker fru från Dala-Husby? Hur kan han vara singel? ;-)
Min P var helt säker på att ett av breven till honom skulle vara adresserat från Hedåker och att en fårägande kvinna på 28 år (för det trodde ju tandis)gillade trakten runt Dala-Husby, för där har hon varit och vallat och ätit på hotellet. Och att den kvinnan var just den han sökte med vallhund och allt. hihihihihi
Ha't så bra på herrgårn!
Hälsar en som haft strumpor i flera månader!
/Mackan
PS: Har du fyllt år nu igen? GRATTIS vettja!

Anonym sa...

Fyllt år? Har vi missat nått nu?
GRATTIS för säkerhets skull i så fall @--)------
Kitty å flåcken

Ewa sa...

hihi, inga shorts på flera veckor nu, men ingen snö här heller :-) alltså inga strumpor på ;-)
Kitty hade ju en intressant teori och Zekes svarta och vita fält. Jag tror att hon har rätt i att de vita håren är mjukast, men det skiljer inte mycket i kvalitet. När han torkat (vilket han gör snabbt) är han omedelbart helt ren igen, fantastiskt praktiskt förutom att allt som lossnat ur pälsen ligger i en hög på golvet.
Mackan; jag känner inte bonde-Anders men jag vet vem han är. Jag tror inte att det hade blivit någon bra teve om du hade skrivit till honom, ni hade passat alldeles för bra ihop. Får - vallhund, kan det bli bättre matchning?

Ewa sa...

glömde; ja, jag har fyllt år igen. I den här familjen har vi för vana att fylla år varje år. Vilket Hussen för närvarande försöker förneka all kännedom om eftersom han inte uppvaktat mig ännu. Såg honom som hastigast idag när vi gav kalvarna en ny storbal med hösilage och passade på att påminna honom :-)

Anonym sa...

Grattis, tänk vad åren går fort!
Lycka till i helgen!
Kram Anita o bc ligan!