torsdag, oktober 18, 2007

the partypingla

Till helgen inträffar något mycket ovanligt; jag har avstått söndagens IK-1 för att åka hem på lördag och gå på fest. Jag hoppas innerligt att klassfesten blir väldigt kul, så att jag inte kommer att ångra detta märkliga val ;-)
Kanske kompenserar jag det redan nästa helg när jag är bjuden på fest och har bokat träningstid på söndag förmiddag... Det låter väl jättesmart?!

Idag har jag och Anders tränat hämt med Lillehund och Iza. Fyra mycket lättfotade träningsfår som har haft träningssemester de senaste veckorna och inte alls är vallade i små grupper, fick traska fram och tillbaka över åkern. Ibland sprang de men det var inte alltid hundarnas fel, draget till kompisarna i fållan var en ännu mer bidragande orsak. Lillehund skötte sig fantastiskt bra. Lite grund var han men det lägger jag inte så stor vikt vid, när han kommer ut på andra marker kan det ändra sig snabbt, men han gjorde riktigt fina framdrivningar. Det händer tom att han inte startar direkt på framåtvisslan för att han tycker att fåren går så lugnt och fint ändå... och han styr upp fåren rakt och håller linjen fint (inte alltid min linje men rakt blir det). Iza lipade lite åt Anders de första gångerna men sista hämten var riktigt, riktigt fina. Hoppas båda hundarna hämtar sådär till helgen.

Hästarna har flyttat till vinterhagen idag. Efter att ha haft båda springande lösa på gården fick jag till slut ordning i tillvaron och hästarna i hagen. Vilka vims-major de där gamla tanterna är! och så spralliga de blir så fort det händer något... :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej festprisse där! Tack för grattis.
Lycka till i morgon!
Och trevlig fest önskar vi!
Hälsar Mackan
PS. Du vet väl att du får komma och träna på Amanda & Co. De går fortfarande i sin jättestora hage och det är kort gräs där nu.
I söndags gick de dessutom riktigt fint för Skippo gick verkligen fint också. ;-)Detta innebär att jag inte kommer att slakta dem än....

Anonym sa...

Inloggnings bokstäver MPGER, måste va nån ny teknisk pryl va?? Kanske ett litet "hör chip" i hundens öra så man kan viiiiska saaakta eller höger och vänster på långt håll ... mmmm en mpger behöver jag nog ;-)
Ha en fin helg och en kul fest (blir det nått bildbevis??)
Kitty

Anonym sa...

Vaaaaaaa!!
Avstå tävling???
Då får vi be till högre makter att dina gamla klasskamrater gör sitt yttersta för att festen blir lyckad. ;-)
Nästa Söndag?? Är det inte Bråfors-cup då??
Kul att Zeke imponerade idag. Kanske hade han gjort detsamma på söndag. OM han hade fått chansen. Men unna dig du en festkväll, he, he, he.
H, L och T (Fundera på den du!)

Ewa sa...

Hej H, L och T (den var inte så svår!). Du har förstås rätt i att det är en vilohelg mellan mina partyhelger. Nästa helg har jag INGENTING inbokat mer än Bråfors Cup så det ska faktiskt bli jätteskönt.
Helgen därpå partajar jag vidare ;-)
Jag hoppas att Zeke tar chansen på lördag...