lördag, december 27, 2008

bort med julfläsket

Både hundar och får motioneras ordentligt nu. Idag kom Ann-Jeanette och Raiyo och sedan kom Majsan och körde Rex en vända. Innan Ann-Jeanette kom hann jag lufta Rom lite. Fortsatt fint! När Majsan tränade passade jag på att först träna Zeke och sedan Bud.
Zeke hamnar i problem med den mörka tackan. Visst vinner han, men det blir inte mycket till träning. När han släpper trycket i flankerna flyger hon på honom :o) Hoppsan! Det var inte riktigt det vi ville med övningen... Gör rätt och få stryk! Tur att han är tålig och tålmodig. Annars gick han riktigt fint långa stunder, det ska bli kul att åka till söndagsträningen i morgon och se hur det sitter i andra miljöer. Bud gick ut och dominerade :) men jag blir helt färdig av att köra honom ;-)

Raiyo och Ann-Jeanette hade oturen att komma och träna när jag var som allra mest på hugget och råden/direktiven/idéerna haglade över dem... Bud gjorde sitt bästa för att sabotera övningarna och fåren tog alla chanser att fly, men jag tycker ändå att det fanns mycket bra att plocka med sig till nästa träning. Det är klart att det inte går klockrent när man lägger in nya saker, men både Ann-Jeanette och Raiyo tog mina idéer med gott mod, tycker jag.

Bud. Ägde fårhagen idag :)
"Stå där och prata ni, jag håller koll på de här jag..."

Inga kommentarer: