onsdag, december 10, 2008

fokus på sådant som fattas

Det är mycket fokus på saker som inte finns hos oss nuförtiden; Buds kulor, Buds stygn, min tand, mina stygn (tappade ett igår...), Scotts klo, för lite sömn, för lite tid - eller kan den vara fel använd?

Det gick bra hos vet Sören idag. Klon är helt borta (pulpa och allt) så det blev lite frisering, tvättning och nu ska han ha tratt (det är vi ju vana vid) tills det läkt och han ska äta antibiotika i 16 dagar. Vet ni att när han ätit upp kuren så är julen slut och vi går mot ljusare tider igen. Det känns väl helt ok?!

Zeke har jobbat idag. Det var dags för mockning, halmning och utfodring av tjurar igen - och en efterföljande dusch eftersom han envisas med att lägga sig ner när han tycker att det är lugnt. Han tycker ofta att det är lugnt innan vi halmat ;-) Idag var det en kalv som var helt stollig och Zeke fick jobba en del med den. Kalven tog sats och sprang och Zeke hanterade det smart; istället för att bli översprungen bytte han position och hämtade tillbaka den. Väjer de inte och bara springer är det lika bra att byta taktik... Kalven läxades upp och stod snällt och väntade sedan.

Jag var på en inspirerande föreläsning om Lean idag. Jag fick mig en del tankeställare och ska förutom några uppdrag till medarbetarna ta mig en funderare på oordningen på mitt skrivbord... Men då är vi tillbaka på det där med tiden, eller att helt enkelt ta sig den.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag beundrar er verkligen, jag skulle aldrig våga släppa Tassa till en massa tjurar (eller kalvar). Jag tror att hon också skulle vara rädd (naturligtvis för att jag är det). /Mona

/barbro sa...

Hoppas jag inte är medarbetare. Behöver inga fler uppdrag... Men tack för det gulliga sms:et!

Ewa sa...

Sorry Barbro men du är i allra högsta grad medarbetare ;-) Du ska få ett litet uppdrag som ska leda till förbättring...