fredag, december 19, 2008

Erik, Posten är min nya kompis

Idag skulle jag få leverans av hund- och kattmat. Just in time eftersom lagret började tryta. Posten hade varit här häromdagen och lämnat en avi eftersom de flesta på den här gården har ett jobb att sköta och ingen var hemma. Jag ringde kundtjänst och fick till slut lämna en kvittens på dörren, så skulle de komma idag. När jag kom hem såg jag tydligt att det inte stod en pall hund- och kattmat bredvid trappen. Börjar ana oråd...
Hm. Eller rättare sagt; vad i helv-e nu då? Suckar djupt och gör mig beredd på att snåla på maten och ringa och skälla. I den ordningen.
Kollar psten när jag kommer till köksbordet. Ingenting. Jo, men ingenting som har med hund- och kattmat att göra. Kollar dörren, har de inte hittat kvittensen? Hittar påsen - har de inte sett den (blindstyren!)? Kollar påsen. Där finns en lapp: "jag har ställt pallen under tak Hälsningar Erik, Posten God jul! " och så en liten karta över var han ställt av grejorna.
Glad, glad, glad! Erik på Posten förstår vad service innebär. Hoppas han får både julklapp och löneförhöjning!

Kaminen i vardagsrummet var på sitt suraste humör så det rökte in när jag gjorde eld. Jag har fortfarande svårt för rök inomhus men det är väl något jag ska träna på för att bli en hel människa ;-)

Inga kommentarer: