fredag, april 06, 2007

kloka ord

Det finns bra och dåliga sätt att uttrycka saker, här är ett par av de bättre:

"Man hittar alltid eskimåer som är beredda att tala omför dem som bor i Kongo hur man bäst står ut med hettan."

"Många drömmer om ett evigt liv fast de inte vet vad de ska ta sig till en regnig söndagseftermiddag."

Apropå bra så har vi haft bra träning idag. Lennart kom hit med Zekesläkten; brorsan Rozz, halvbrorsan Hector och pappa "Fleet", Majsan tränade Rex och Heléne tränade Lexa. Bra hundar, fika i fårhagen och ett påskägg i present, kan man fördriva dagen så mycket bättre?
Lennarts hundar har inte sett får på länge så de hade all rätt att vara ringrostiga men det såg vi inte mycket av. Rozz var lite het men vilken tvååring av den kalibern skulle inte vara det?! Rozz har blivit mer lik sin pappa sedan jag såg honom sist och de kommer att bli farliga på banorna i sommar. Hector förvånade lite med att gå som en klocka. Tänk om han alltid kunde gå så där!!! Tyvärr är han mycket ojämn och tar sig friheter som att inte stanna eller lyssna (inte den enda hunden jag känner som drabbats av den plågan, men en av de bättre). Pappa "Fleet" var inte riktigt fräsch :-( Förmodligen är det något i ryggen som spökar men så fint han går...
Maj och Rex hade en bra träning idag, han lyssnade bättre och gick bättre även i drag.
Zeke fick ett par korta pass och den rackarungen har bara ett mål med att hålla fåren hos mig - dela!!! Om inte jag skapar luckan gör han det nästan själv ;-) för dela ska han... Han föll tillbaka lite i den gamla vanan "ligg betyder byt håll" idag men han gick å andra sidan åt rätt håll på visslorna de flesta gångerna så det blev inte så många tjat med "du ska ligga ner innan du får nytt kommando".
Sist och minst tog vi in Lexa i 10-grindarsfållan och de första varven drog hon som en tok. Huga, där gällde det att hänga med i linan... Men det tog inte många varv innan hon började söka sig ut och slappna av och visst pinnar hon på men hon travar och hon håller samma tempo. På slutet saktade hon till och med ner självmant och hon började söka sig ut ordentligt med huvudet och gav fåren utrymme. Hon gick från draghund till travande vallhund med slak lina på bara några minuter! Fin hund!!! Visst stökar hon ibland men ofta beror det på att inte matte riktigt hinner med och då passar hon på. Vilket i och för sig betyder att hon har koll på var matte befinner sig och den kollen har det varit si och så med så det kan man också se som ett framsteg.
Bra eftermiddag!

Förmiddagen ägnade jag åt att förstärka tackorna och lammens hage eftersom lammen rymmer och får med sig tackorna. Igår morse hittade jag några av dem på en åker när jag skulle åka till jobbet och när jag kom hem var alla i trädgården. Hur löser människor sådant utan dessa fantastiska vallhundar???

GLAD PÅSK! om någon har mailat mig och väntar på svar så beror det på att telia har problem med mailfunktionen så jag kommer inte in. Jag har alltså inte blivit nonchalant och överlägsen utan väntar bara på att mitt lösenord ska fungera igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej och tack för igår! Kul när man får se lite andra hundar också. Första lektion på kursen får nog bli HUR/VAR jag ska vara i fållan. Fy, vad det kändes frustrerande. Nästa gång går nog även jag in och biter :). Tycker i alla fall övningen är bra för oss.
Om hon blev trött??..inte speciellt. Lekte med Tyra på åkrarna och sedan var det dax för lite leksaksmassaker.