söndag, april 01, 2007

Härlig helg

Vilket ljuvlig väder vi har! Lite grått igår men varmt och skönt och idag har vi stått ute i solen och gottat oss igen. igår var Gunilla och Lindy här och tränade och vi backade bandet och tränade en massa grunder eftersom Lindy absolut inte hade några planer på att göra riktiga flanker till vänster... Vi fick till det riktigt bra men Lindy är en envis liten fröken.
Idag tränade Tuula och Göran med Maggie och Zally och Majsan och Rex. Tuula lämnade över Maggie till Göran och det är bara att konstatera att Maggie är ingen lättkörd hund. Hon stressar och blir fullständigt blockerad (tunnelseende är bara förnamnet)... Zally däremot tyckte att det var märkliga djur; de där fåren som sprang undan hela tiden. Hon var riktigt seg idag så en mix av de där två damernas inställning skulle vara perfekt ;-)
Maj och Rex tränar på. Hoppas Majsan tänker tävla Rex i sommar, han går riktigt fint nu. Han har förstås också lite saker att jobba med - men en hel del knutar har de löst upp i vinter. Kul att se en så pass gammal hund göra sådana framsteg i attityd och inställning. Rex har alltid kunnat gå fint men förut har det krävts hård styrning och lite "tummen i ögat" men nu tar han det mycket lugnare och känner av fåren.
Zeke har tragglat vidare med höger och vänster. Nu har jag gett mig den på att Ligg inte ska betyda "byt håll" och till slut så köpte han det, lade sig ner och inväntade nytt kommando. Sedan fortsatte han gå åt fel håll visserligen men det var ändå ett framsteg. Pedagogiska matte (även kallad klantarsel) tänkte inte på att det var bra att lära honom visslorna ordentligt innan jag började vissla även i svåra lägen när det verkligen är drag åt ett håll och jag vill ha honom åt det andra hållet. Jag har minsann sett det som ett tydligt bevis på att visslorna inte sitter, men det är inte så konstigt med den pedagogiken... Idag har jag gjort det enkelt för honom i alla fall för det mesta och tur eller skicklighet? men ikväll (det blev två pass idag) tog han nästan alla visslorna klockrent. :-)
Zeke kommer att få ta det lugnt till veckan eftersom han rabiesvaccineras i morgon. Om kvällens träning är den som kommer att fastna i hans medvetande så kommer hans matte att vara en mycket lycklig och stolt människa i sommar ;-) Tempoväxlingarna med halvhalter satt som en smäck och han har drivit och drivit och drivit utan att slira upp på sidorna...
Det lilla rackartyget tar alla chanser till delning har jag sett, ska han bara hålla fåren hos mig utan kommando kan han mycket väl cirkla och vänta på en lucka... ;-) Kul att han kommer in men vi kanske inte ska överdriva det där med delningar :o)

Apropå dagens datum: http://www.systembolaget.se/Hem/070401_vinomaten.htm

Inga kommentarer: